Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Τυχαίο; Καθημερινή και Βήμα θέτουν ακριβώς το ίδιο δίλημμα

Οι παλαιότεροι θα θυμούνται πως το μοντέλο της Έκθεσης στο Σχολείο ήταν ως εξής:Υπάρχουν δυο δρόμοι: Της Αρετής και της Κακίας.

Αυτό το μοντέλο φαίνεται πως εφαρμόζουν στις σημερινές εκδόσεις τους δυο βασικά εκδοτικά συγκροτήματα της χώρας. Και όλως τυχαίως με το ίδιο δίλημμα. Αυτό ακριβώς που θέτει η κυβέρνηση: Ή συνεχίζουμε τον δύσκολο και ανηφορικό δρόμο (για ποιους δεν διευκρινίζει ο συντάκτης) ή βρισκόμαστε απομονωμένοι εκτός Ευρώπης.

Δείτε λοιπόν πως συμπτωματικά…συμπίπτουν τα βασικά άρθρα τους:

Καθημερινή:

Η Ευρώπη αλλάζει και θα αλλάξει ακόμη περισσότερο. Οι βασικοί μας εταίροι δείχνουν τη διάθεση να βοηθήσουν τη χώρα μας να ξεπεράσει τον κίνδυνο της χρεοκοπίας. Βεβαίως, πάντοτε υπό την προϋπόθεση ότι θα ακολουθήσουμε μια αυστηρή συνταγή δημοσιονομικής πειθαρχίας και αύξησης της ανταγωνιστικότητας, την ίδια που θα ισχύει για όλες τις χώρες ενός στενού ευρωπαϊκού πυρήνα. Το ερώτημα είναι αν η ελληνική κοινωνία θα αποδεχθεί αυτό το μοντέλο ή αν θα προτιμήσει τον δρόμο της απομόνωσης και του περιθωρίου. Ο ένας δρόμος είναι σκληρός και δύσκολος, αλλά μπορεί να μας αλλάξει και να μας βάλει σε μια νέα τροχιά ανάπτυξης και σύγκλισης με την υπόλοιπη Ε.Ε. Ο άλλος είναι αδιέξοδος και –αν και φαινομενικά πιο βολικός– καταστροφικός. Σύντομα, πάντως, θα κληθούμε, ως κοινωνία, πολιτική ηγεσία, συνδικαλιστικό κίνημα κ.λπ., να αποφασίσουμε ποιον προτιμάμε

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_100093_06/02/2011_431648

Βήμα:

Φθάνει, όπως όλα δείχνουν, ο καιρός που η χώρα θα κληθεί να αποφασίσει ποιον δρόμο θα διαλέξει. Αν δηλαδή θα αποδεχθεί το οικονομικό πρόβλημά της στο πλαίσιο του υπάρχοντος ευρωπαϊκού συστήματος και θα αναλάβει το βάρος μιας μακροχρόνιας και απολύτως δεσμευτικής προσαρμογής ή θα αρνηθεί τις υποχρεώσεις που απορρέουν απ΄ τη συμμετοχή της στην ευρωζώνη και θα αναζητήσει άλλον δρόμο.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=6&artId=382683&dt=05/02/2011#ixzz1D87RO3Sr

Καλό θα ήταν πάντως οι συντάκτες να επεξεργάζονται τα…”Δελτία Τύπου”. πριν τα αναμασήσουν.
Αλλιώς…ας μην απορούν για την τύχη τους.
Οποία Ομοιότης!!

antinews


αναρτήθηκε από avtivistis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :