Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ ΤΟ ΚΑΓΚΕΛΟ…

«Έχετε τόσο μεγάλο δημόσιο χρέος, που πρέπει πρώτα να πουλήσετε δημόσια περιουσία για να το μειώσετε και στη συνέχεια να ζητάτε διευκολύνσεις… Να πουλήσετε το Ελληνικό, να πουλήσετε την ΔΕΗ… Πουλήστε παραλίες για να αναπτυχθεί ο τουρισμός και η τουριστική κατοικία», δήλωσε σε συνέντευξη του στην εφημερίδα το Βήμα ο Σερβάας Ντερούζ εκπρόσωπος της Κομισιόν στην Τρόικα, δίνοντας να καταλάβουν, όσοι δεν κατάλαβαν, ότι δεν πρόκειται φυσικά για κάποιο επικοινωνιακό λάθος η βροντερή απαίτηση των εκπροσώπων της τρόικας να πωληθεί «εσπευσμένα» γη και ύδωρ.

Δοκιμάζονται, λοιπόν, τα κοινωνικά αντανακλαστικά; Προετοιμάζεται ο κοινωνικός χώρος στην ιδέα; Δοκιμάζεται κάθε περαιτέρω δυνατότητα απορρόφησης των μέτρων του μνημονίου; Εμπεδώνεται το κλίμα πολιτικής συναίνεσης; Δοκιμάζονται τα εθνικιστικά αντανακλαστικά και ανιχνεύεται η τυχόν επίδρασή τους σε μια απεργιακή κινητοποίηση όπως αυτή της 23ης Φεβρουαρίου; Προφανώς όλα αυτά μαζί και το καθένα χώρια.

Ούτε, βέβαια, θεωρούμε ότι αποτελεί απλά ένα «ασύνδετο» γεγονός το βίντεο που «διέρρευσε» και αυτό λίγες ημέρες πριν και απεικόνιζε ασκήσεις καταστολής πλήθους σε στρατιωτική μονάδα στέλνοντας τα αυτονόητα μηνύματα….

Η ουσία λοιπόν από κοινωνικής σκοπιάς δεν βρίσκεται στο το κατά πόσον θα στοχοποιηθεί ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, που «ξαφνικά» και «ύποπτα» εκτοξεύθηκε στα ύψη από τη θέση ενός χαμηλόμισθου υπαλλήλου του ΟΟΣΑ και απλού συμβούλου του Σημίτη.

Ούτε, βρίσκεται η ουσία σε μια δήθεν καταιγίδα «λαθών» ή σε μια «επικοινωνιακή πανωλεθρία» ή στην προκλητική ασέβεια της υπαλληλίας της τρόικας, όπως απεφάνθη η τουλάχιστον φαιδρή υπουργός παιδείας Διαμαντοπούλου κάνοντας μια γελοία επίδειξη σνομπισμού (τρομάρα της) απέναντι στους εκπροσώπους της τρόικας…

Άλλο τόσο γελοία ακούστηκε η πρόθεση των κυβερνητικών να απαγορεύσουν τις συνεντεύξεις στην …υπαλληλία της τρόικας με αποτέλεσμα να αγανακτήσει και το Παυλάκι ο Τσίμας –ναι, καλέ ο παρ’ ολίγον εκπρόσωπος τύπου του Συριζα– που με μεγάλη στενοχώρια διαμαρτυρήθηκε, αφού όπως μας πληροφόρησε στο δελτίο των 8.00 του Mega Channel η τρόικα μιλούσε έως τώρα «ελεύθερα και ειλικρινά». Τρόικα μαζί σου, ελεύθερη η φωνή σου!!! Ανεξάντλητοι αυτοί οι αριστεροί, δεν τους χορταίνεις…

Όσο για τον Παπανδρέου προχθές μπήκε από την πίσω πόρτα σε ξενοδοχείο της Κομοτηνής για να αποφύγει απολυμένους των Ελληνικών Κλωστηρίων που πετούσαν αβγά και πέτρες και δέχονταν δακρυγόνα από τους αστυνομικούς.

Από την πίσω πόρτα παρ’ ολίγον να φύγει ύστερα από το κράξιμο που έφαγε από φοιτητές σε πανεπιστήμιου του Βερολίνου και μάλλον από την πίσω πόρτα για την συνάντηση με την Μέρκελ.

Κατά πως φαίνεται η επίμονη αυτή του εξάσκηση (να φεύγει από τις πίσω πόρτες) δείχνει και την διορατικότητα του ανδρός…

αναρτήθηκε από anarchypress.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :