Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Violet Femmes

violent-femmes Υπάρχουν φωνές που ξεσηκώνουν πλήθη. Υπάρχουν φωνές που εμψυχώνουν, φωνές που γιουχάρουν, φωνές που αποδοκιμάζουν κ φωνές που επιδοκιμάζουν, φωνές που απαιτούν, φωνές που διεκδικούν, φωνές που παροτρύνουν, φωνές πόνου, απελπισίας, ανακούφισης, χαράς, ενθάρρυνσης, φόβου, πανικού, λύπης, οργής…και υπάρχουν και φωνές που δεν ακούγονται ποτέ.


Είναι αυτές οι φωνές που χτυπάνε σε τοίχους κελιών, αυτές που σωπαίνουν βίαια, αυτές που καταστέλλονται, αυτές που εκβιάζονται, αυτές που καταπιέζονται, αυτές που υποδουλώνονται, αυτές που καλύπτονται από τις μαντίλες των πατριαρχικών κοινωνιών, αυτές που σκοντάφτουν πάνω σε σύνορα, αυτές οι φωνές που είναι έτοιμες να βγουν από ανθρώπους και καταστρέφονται από απάνθρωπους.

Στρεφόμαστε ενάντια σε όλες τις πατριαρχικές κοινωνίες, στις κοινωνίες της μιζέριας, του σεξισμού, του ρατσισμού, του φασισμού, της εξουσίας και της διαφθοράς, από τις αλλοτριωμένες κοινωνίες του καπιταλισμού μέχρι τις βομβαρδισμένες κοινωνίες της Ανατολής κ ενώνουμε τις δικές μας φωνές για να ακουστούν μέχρι εκεί που οι φωνές των ανθρώπων φιμώνονται βίαια.

Και επιπρόσθετα ως ‘γυναίκες’, θα φωνάζουμε για πάντα ενάντια σε κάθε μορφή σεξισμού, ενάντια σε κάθε έκφανσή του, ενάντια σε κάθε τρόπο με τον οποίο προβάλλεται και επιβάλλεται, ενάντια σε κάθε καταπάτηση δικαιώματος, σε κάθε προκατάληψη και ρατσισμό, ενάντια σε κάθε μορφής βιασμό, είτε σωματικό ή ψυχολογικό, ενάντια σε όσους δεν έχουν καταλάβει πως δεν είναι ανώτεροί μας, πως οι ψυχές και τα κορμιά μας, μάς ανήκουν.

Γιατί όποιο χέρι απλώνεται πάνω μας χωρίς τη θέλησή μας, θα κόβεται..

Σεξιστές, γουρούνια, δολοφόνοι.
-VIOLET FEMMES-


αναρτήθηκε από
http://www.proodeutikitoumpas.gr/announcements/188-violet-femmes.html

Δεν υπάρχουν σχόλια :