Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Γιούτα: Προτείνουν νόμιμο πυροβολισμό αδέσποτων και ελεύθερων ζώων!


Ένας ρεπουμπλικανός νομοθέτης στην Γιούτα των ΗΠΑ προτείνει νέο νόμο, όπου θα είναι νόμιμο να πυροβολεί κάποιος τυχόν αδέσποτα / ελεύθερα σκυλιά ή γάτες!


Αναφέρει μάλιστα ότι η ''ανθρώπινη θανάτωση ή ο πυροβολισμός ενός ζώου, αν το άτομο που πυροβολεί ή θανατώνει το ζώο έχει λογική πεποίθηση ότι το ζώο είναι άγριο'' θα πρέπει να εφαρμοσθεί!
Οι φιλόζωοι αντιδρούν και απορούν ποιά θα είναι η λογική πεποίθηση ότι ένα σκυλί ή μια γάτα...είναι άγριο και αδέσποτο; Και πώς θα αποτραπεί ένας γείτονας να πυροβολήσει το σκύλο του απέναντι, αν αυτός τύχει να είναι χωρίς λουρι;

Άγριο ζώο μπορεί να θεωρηθεί κάθε κατοικίδιο ζώο που έχει επιστρέψει στην άγρια ζωή. Όλες οι αδέσποτες γάτες και τα εγκαταλελειμμένα σκυλιά λοιπόν θα μπορούν να...θανατωθούν με πυροβολισμό;

Ο ρεπουμπλικανός Curt Oda υποστηρίζει ότι αυτός είναι ο γρηγορότερος και φθηνότερος τρόπος να ξεφορτωθεί η πόλη του τα αδέσποτα!!! Και ίσως είναι σωστός (με πολύ σκληρή λογική) αλλά οι φιλοζωϊκές οργανώσεις τονίζουν ότι κάνει λάθος και υπάρχουν άλλες μέθοδοι για να ελέγξεις τον υπερπληθυσμό των αδέσποτων, όπως η στείρωση, η υιοθεσία και η ενημέρωση των πολιτών.

Ο προτεινόμενος νόμος είναι υπερβολικός, αφού δεν αναφέρει καν αν θα πρέπει το ζώο να φαίνεται έστω άρρωστο ή επιθετικό, πριν πυροβοληθεί!!! Απλά θα πρέπει αυτός που πυροβολεί να κρίνει αν είναι αδέσποτο ή όχι!!!

Οι φιλόζωοι θεωρούν απαράδεκτο να έχει κάποιος το δικαίωμα να πυροβολεί ή να σκοτώσει ζώα με όπλα, βέλη κλπ.

Το νομοσχέδιο αναφέρει επίσης το δικαίωμα να σκοτώνουν τρωκτικά και άλλα ενοχλητικά ζώα...όπως τα περιστέρια!!!

Ποιός θα επιτρέψει να υποφέρουν τα ζώα; Ελπίζουμε να μην ψηφιστεί αυτό το νομοσχέδιο!

adespoto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :