Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Διαμαρτυρία για τις αυξήσεις στον ΟΑΣΘ


Μέλη της κίνησης πολιτών “Επιβάτες Θεσσαλονίκης” διαμαρτυρήθηκαν χθες εκτός και εντός του γραφείου του υφυπουργού Μεταφορών Σπύρου Βούγια για τις αυξήσεις των εισιτηρίων που προωθεί ο ΟΑΣΘ.

Το πρωί άνεργοι κατέλαβαν λεωφορείο ζητώντας να μετακινούνται δωρεάν με την αστική συγκοινωνία επιδεικνύοντας την κάρτα ανεργίας του ΟΑΕΔ.
Τη λεωφορειακή αστική γραμμή του “10” κατέλαβαν αιφνιδιαστικά χθες το μεσημέρι δεκάδες μέλη της επιτροπής “Ανέργων Θεσσαλονίκης”, ζητώντας να μετακινούνται δωρεάν με την αστική συγκοινωνία επιδεικνύοντας την κάρτα ανεργίας του ΟΑΕΔ.
Οι άνεργοι, που συμμετέχουν στην επιτροπή “Επιβάτες Θεσσαλονίκης”, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις αυξήσεις στα εισιτήρια που προωθεί ο ΟΑΣΘ από την 1η Φεβρουαρίου, επιβιβάστηκαν λίγο μετά τις 12 χθες το μεσημέρι σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ από στάση στη συμβολή των οδών Μπότσαρη με Παπαναστασίου. Προορισμός τους ήταν η πλατεία Αριστοτέλους, όπου έφτασαν με το λεωφορείο χωρίς να πληρώσουν εισιτήριο. Παράλληλα, απέκλεισαν και τα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων φωνάζοντας συνθήματα κατά των νέων αυξήσεων στα εισιτήρια. Νωρίτερα πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του ΟΑΣΘ, στη συμβολή των οδών Παπαναστασίου και Μπότσαρη.
Η επιτροπή “Ανέργων Θεσσαλονίκης” θα συμμετάσχει και στο σημερινό συλλαλητήριο που προγραμματίζεται από την επιτροπή “Ακρίβεια Stop” και τις άλλες θεματικές επιτροπές, στις 11.30 π.μ., στο άγαλμα του Βενιζέλου, ενάντια στις νέες αυξήσεις της τιμής των εισιτηρίων. Οι ακτιβιστές στη συνέχεια θα… εισβάλουν σε διάφορα λεωφορεία του ΟΑΣΘ ζητώντας από τους πολίτες να μην πληρώσουν εισιτήριο.

“Κατάληψη” στο γραφείο του Βούγια
Χθες το απόγευμα η κίνηση πολιτών “Επιβάτες Θεσσαλονίκης” κατέλαβαν συμβολικά το γραφείο του υφυπουργού Μεταφορών Σπύρου Βούγια, στη συμβολή των οδών Τσιμισκή με Ικτίνου, διαμαρτυρόμενοι για τις αυξήσεις των εισιτηρίων που προωθεί ο ΟΑΣΘ.
Ο υφυπουργός Μεταφορών, απαντώντας στις διαμαρτυρίες, δήλωσε ότι “η αύξηση στο κόμιστρο των λεωφορείων του ΟΑΣΘ ήταν μεγάλη αλλά υποχρεωτική λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας”. Με παρέμβαση του υπουργείου, αλλά και δική του, όπως ανέφερε, η αύξηση αυτή περιορίστηκε κατά πολύ (ο ΟΑΣΘ πρότεινε, αντίστοιχα, τιμές εισιτηρίων 1,0 και 1,20 ευρώ, με βάση τις συμβάσεις που υπογράφτηκαν με τον υπουργό της ΝΔ Μ. Λιάπη το 2008 και που ισχύουν για κάθε χρόνο μέχρι το 2017). Μάλιστα, ο κ. Βούγιας δεσμεύτηκε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει άλλη αύξηση, τουλάχιστον για τα επόμενα δύο χρόνια.

Της Φανής Σοβιτσλή
www.makthes.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια :