Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

«Η παρέα της Λιλιπούπολης» στην ΝΕΤ


«Η παρέα της Λιλιπούπολης». Είναι το θέμα της εκπομπής της ΝΕΤ «Οι παρέες γράφουν ιστορία» που θα μεταδοθεί την Κυριακή 28 Νοεμβρίου στις 4-6 το απόγευμα, με παρουσιαστή τον Σεραφείμ Φυντανίδη.
Μουσικοσυνθέτες, ηθοποιοί και κειμενογράφοι αυτής της ιστορικής εκπομπής της κρατικής ραδιοφωνίας θυμούνται πώς ξεκίνησε το πρωτοποριακό τους πρόγραμμα με στυλοβάτη τον αείμνηστο Μάνο Χατζιδάκι και κράτησε τέσσερα σχεδόν χρόνια, από το 1976 έως το 1980
.

Μια εκπομπή που συνεχίζει ως τις μέρες μας να συγκινεί μικρούς και μεγάλους και να βρίσκει νέες μορφές παρουσίασης στο Ηρώδειο, στο Μέγαρο Μουσικής, σε πολιτιστικά κέντρα της περιφέρειας και στη δισκογραφία. Όλους τους στίχους των τραγουδιών είχε γράψει η Μαριανίνα Κριεζή.

Στην εκπομπή μιλάνε και θυμούνται:

Οι συνθέτες Νίκος Κυπουργός, Λένα Πλάτωνος, Δημήτρης Μαραγκόπουλος και Νίκος Χριστοδούλου.
Οι ηθοποιοί Άννα Παναγιωτοπούλου, Μίρκα Παπακωνσταντίνου, Σταμάτης Φασουλής και Λάμπρος Τσάγκας.
Τραγούδια της Λιλιπούπολης εκτελούν η Σαβίνα Γιαννάτου, ο Σπύρος Σακκάς, ο Αντώνης Κοντογεωργίου και η Μαριέλλη Σφακιανάκη.
Μιλάνε ακόμα οι εμπνεύστριες και πρώτες κειμενογράφοι της εκπομπής Ρεγγίνα Καπετανάκη και Ελένη Βλάχου, ο τότε αναπληρωτής διευθυντής του Τρίτου Προγράμματος της ΕΙΡΤ Γιώργος Κουρουπός και ο διευθυντής ορχήστρας Βύρων Φιδετζής.
Στο πιάνο ο Θωμάς Κοντογιώργης που είχε την πρωτοβουλία να καταγράψει σε νότες όλα τα τραγούδια της Λιλιπούπολης σε μια πρόσφατη έκδοση βιβλίου.

Σκηνοθέτης ο Γιώργος Γκικαπέππας. Αρχισυντάκτρια η Νατάσα Μποζίνη. Παραγωγή στούντιο Stv Αθανασίου.

insider.

Δεν υπάρχουν σχόλια :