Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Διαγωνισμός Έκθεσης για την Οικονομία

ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΛΥΚΕΙΩΝ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ & Δ/ΝΣΗΣ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου της Χαλκιδικής, μετά την περσυνή επιτυχημένη πρωτοβουλία του, για συνδιοργάνωση διαγωνισμού Έκθεσης για τους μαθητές των λυκείων της Χαλκιδικής με τη Διεύθυνση της Δ/θμιας Εκπαίδευσης του Ν. Χαλκιδικής, αποφάσισε να διοργανώσει και φέτος έναν νέο διαγωνισμό Έκθεσης.
Το Επιμελητήριο.....


κατανοώντας τις δύσκολες στιγμές που διέρχεται η πολυπαθούσα Ελληνική οικονομία, για την οποία το τελευταίο διάστημα πολλά λέγονται και γράφονται από όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου μας, έχει αντιληφθεί ότι καθοριστικό ρόλο για να ξεπεραστεί ο σκόπελος, αυτό που ονομάζουμε σήμερα «οικονομική κρίση», αποτελεί η εκπαίδευση του Έλληνα πολίτη.
Οι νέοι βρίσκονται μπροστά σε τεράστιες προκλήσεις που αφορούν το μέλλον τους. Για να αντιμετωπίσουν με επιτυχία, για να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα, χρειάζονται πολύ ευρύτερες γνώσεις και δεξιότητες απ’ ότι χρειάστηκαν ποτέ στο παρελθόν. Τα εφόδια που θα αποκομίσουν από το σχολείο τους σήμερα, θα είναι οι αυριανές ευκαιρίες τους για κοινωνική πρόοδο και επιτυχία.
Με γνώμονα αυτές τις ιδέες του, το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, και στην προσπάθειά του να αφυπνίσει τους νέους μας για να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουν στο μέλλον, απευθύνθηκε στη Δ/θμια Εκπαίδευση του Νομού μας, για τη διενέργεια διαγωνισμού Έκθεσης για τους μαθητές των Λυκείων του Νομού Χαλκιδικής, με θέμα: "Οικονομία και Εκπαίδευση. Κανείς πλέον δεν αμφισβητεί ότι η Οικονομία και η Εκπαίδευση είναι δύο αλληλένδετες έννοιες και η πρώτη εξαρτάται απόλυτα από τη δεύτερη. Για να ακμάσει η Οικονομία μιας χώρας, απαιτείται να δοθεί ουσιαστική βαρύτητα στην παιδεία, με την ευρεία έννοια της λέξης, είτε για τη διαμόρφωση συνείδησης από την παιδική ηλικία, είτε για την απόκτηση επαγγελματικής νοοτροπίας. Ποια είναι η άποψή σας για τη σημασία που έχει η εκπαίδευση στην ανάπτυξη της οικονομίας;".
Η καλύτερη έκθεση από τους μαθητές της Α’, Β’ & Γ’ Λυκείου, θα βραβευτεί σε ειδική εκδήλωση που θα διοργανώσει το Επιμελητήριο, σε συνεργασία με τη Δ/θμια Εκπαίδευση, μετά την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων. Και στους τρεις νικητές θα απονεμηθεί ως έπαθλο ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και οι εκθέσεις τους θα δημοσιευτούν στο περιοδικό που εκδίδει το Επιμελητήριο της Χαλκιδικής. Σε όλους τους μαθητές των Λυκείων της Χαλκιδικής που θα συμμετέχουν στο διαγωνισμό θα απονεμηθούν τιμητικές διακρίσεις.
Λεπτομέρειες για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού της Έκθεσης συζητήθηκαν με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, κ. Γιώργο Γκιλή και την κ. Μαρία Παπαδοπούλου, υπεύθυνη του τμήματος Αγωγής Υγείας και Καταναλωτή για τα εκπαιδευτικά θέματα της Διεύθυνσης της Δ/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Χαλκιδικής (φωτο).
Επιπλέον, το Επιμελητήριο, για τις ανάγκες της υπηρεσίας της Δ/θμιας Εκπαίδευσης του Ν. Χαλκιδικής, χορήγησε ένα πλήρες σύστημα ηλεκτρονικού υπολογιστή, στο πλαίσιο πάντα της πολύ καλής συνεργασίας που έχουν μεταξύ τους οι δύο φορείς.

www.gnomihalkidikis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :