Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Η μάχη για την Πλατεία Αττικής



Ντοκυμαντέρ-κόλαφο για τις συνθήκες κράτησης των μεταναστών, αλλά και την αυξανόμενη ρατσιστική βία στην Ελλάδα παρουσιάζει το νορβηγικό τηλεοπτικό κανάλι TV2.

Ο δημοσιογράφος παρακολουθεί όλη την αλυσίδα των γεγονότων. Από την αυξανόμενη διέλευση των μεταναστών από τον Έβρο, τις συνθήκες κράτησης, την επίπονη προσπάθεια για άδειες παραμονής, έως την δημιουργία γκέτο στο κέντρο της Αθήνας.


Με τίτλο "Η Μάχη για την πλατεία Αττικής", το ντοκυμαντέρ αναφέρεται εκταταμένα στην δεινή θέση που βρίσκονται οι μετανάστες στην πλατεία Αττικής, εκεί όπου ακόμη και μικρά παιδιά αναγκάζονται να κοιμούνται στα παγκάκια.
Μεταφέρει τις αντιδράσεις κατοίκων της περιοχής που θέλουν να διώξουν τους μετανάστες, ενώ κινηματογραφεί την επίθεση "αγανακτισμένων κατοίκων" κατά μεταναστών. Δεν παραλείπει να υπογραμμίσει ότι η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της ΕΕ που έχει επικριθεί από την Υπάτη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR), θυμίζοντας ότι ο Οργανισμός έχει χαρακτηρίσει την κατάσταση "ανθρωπιστική κρίση".
Μπορείτε να δείτε το 20λεπτο ντοκυμαντέρ
you tube-THE BATTLE FOR ATTICA-SQUARE-GREECE

1 σχόλιο :

Unknown είπε...

παιδια δειτε το ντοκυμαντερ..