Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Tις προτάσεις του για την ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού κατέθεσε ο κ. Γρηγόρης Τάσιος, μέλος της Δ.Ε. του ΞΕΕ και πρόεδρος της Eνωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής στο πλαίσιο της συνάντησης εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Τουρισμού για θέματα θρησκευτικών περιηγήσεων.

Η εξειδικευμένη αυτή μορφή τουρισμού, που σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού παρουσιάζει ανθεκτικότητα σε περιόδους κρίσης, μπορεί να... οργανωθεί στη χώρα μας ως ανεξάρτητη κατηγορία, αλλά και σε συνδυασμό με προγράμματα αρχαιολογικού τουρισμού, φυσιολατρικού, τριήμερα εορτών και προτάσεις για κρουαζιέρες.

Σημαντικό ρόλο στην προώθηση του θρησκευτικού τουρισμού μπορεί να παίξει το διαδίκτυο, ενώ το ΞΕΕ σημαντική θεωρεί την άμεση επικοινωνία με τις Αρχιεπισκοπές όλων των ηπείρων και την ενημέρωση του τουριστικού τύπου Ελλάδας και εξωτερικού για το ημερολόγιο θρησκευτικών εκδηλώσεων στην Ελλάδα.

Ακόμα, όπως σημειώνει το ΞΕΕ στην ανακοίνωσή του, επιθυμητή θα ήταν η συνεργασία με την Τουρκία για την εξεύρεση κοινών δρόμων που θα προτείνονται ως ενιαίο πακέτο από τους tour operators. Παράλληλα, μεταξύ των προτάσεων του ΞΕΕ είναι και η οργάνωση ημερίδων και η συμμετοχή σε διεθνή συνέδρια με θρησκευτικό περιεχόμενο.

Τέλος, σημαντικό βήμα θα ήταν η παγκόσμια προβολή των επετειακών λειτουργιών, όπως έγινε πρόσφατα με την τέλεση λειτουργίας στην Παναγία Σουμελά από τους Τούρκους.

Πηγή halkidikinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :