Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

ΣΤΟΝ "ΑΕΡΑ' ΟΙ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ


Χωρίς υλικά θα μείνουν και πάλι τα δημόσια νοσοκομεία μετά την απόφαση του Συνδέσμου Ελλήνων Προμηθευτών Επιστημών και Υγείας να σταματήσουν τον εφοδιασμό από τις 11 Οκτωβρίου.
Οι προμηθευτές καταγγέλλουν ότι οι οφειλές του ΕΣΥ μόνο προς τα μέλη του Συνδέσμου ξεπερνούν τα 2,6 δισεκατομμύρια ευρώ ενώ το πρώτο εξάμηνο του 2010 έχει εξοφληθεί μόνο κατά 4,6%.
Οι διάχυτες ελλείψεις υλικών που εμφανίστηκαν το προηγούμενο διάστημα σε Νοσοκομεία της χώρας φαίνεται πως θα γίνουν βρόχος μετά την απόφαση των... προμηθευτών για ολική αναστολή παράδοσης υλικών.
Η ΟΕΝΓΕ επισημαίνει ότι εάν η κατάσταση δεν αντιμετωπιστεί άμεσα και αποτελεσματικά "φοβούμαστε πως μπορούν να κινδυνέψουν ασθενείς που νοσηλεύονται ή προσέρχονται στα Νοσοκομεία. Τέλος, θεωρούμε ανεπίτρεπτο να επαναληφθούν εκ μέρους της κυβέρνησης χαρακτηρισμοί περί «εκβιαστών», όταν είναι γνωστό ότι στο παιχνίδι των υπερκοστολογήσεων και της εκτεταμένης διαφθοράς συμμέτοχος ήταν, εκτός από τους προμηθευτές, τόσο η σημερινή όσο και η προηγούμενη κυβέρνηση, εκτοξεύοντας τα χρέη σε δυσθεώρητα ύψη".
Οι νοσοκομειακοί γιατροί καλούν τις δύο πλευρές να βρουν άμεση λύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια :