Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Μην πετάξεις τίποτα..

Έχεις σκεφτεί ποτέ να επαναχρησιμοποιήσεις κάποια φαγητά, ακόμα και να φτιάξεις και ένα νέο πιάτο με αυτά;

Σίγουρα πάντως υπάρχουν πολλές λύσεις για όσους δεν θέλουν να πετάξουν στα σκουπίδια το φαγητό αλλά και ακόμα και για αυτούς που δεν θέλουν να ξαναφάνε και το ίδιο ακριβώς φαγητο. Ακολουθούν μερικές προτάσεις και ιδέες..

Αν σου έμειναν πατάτες φούρνου μπορείς πολύ απλά να τις βάλεις σε ένα τηγάνι, να προσθέσεις και..............



δύο αβγά από πάνω και γρήγορα και εύκολα να ετοιμάσεις ένα πιάτο. Εάν σου περίσσεψαν βραστές πατάτες μπορείς είτε να τις κόψεις και να ακολουθήσεις την ίδια ιδέα με παραπάνω, είτε να φτιάξεις μια πατατοσαλάτα. Προσθέτεις μαϊντανό ψιλοκομμένο, κάπαρη, αγγουράκι τουρσί, αλάτι, πιπέρι, λίγο λάδι και ξύδι και έτοιμη η σαλάτα!

Με τα ψητά λαχανικά που έμειναν, μπορείς να τα ψιλοκόψεις, να προσθέσεις λίγο λάδι, ξύδι, αλάτι και πιπέρι και να κάνεις μια γρήγορη σαλάτα. Μια ωραία ιδέα είναι να προσθέσεις από πάνω και λίγο χαλούμι!

Εάν έμειναν ψητά κρέατα και κοτόπουλο μπορείς να φτιάξεις μια σαλάτα, να τα ψιλοκόψεις και να τα προσθέσεις σε αυτήν. (εξαρτάται και το κρέας)

Εάν έκοψες περισσότερα φρούτα από όσα χρειάζονταν, για να μην τα πετάξεις μπορείς να τα κάνεις κομπόστα είτε να τα χρησιμοποιήσεις και στην ζαχαροπλααστική για παράδειγμα σε μια τάρτα.

Εάν έχει μείνει κάποια πίτα μπορείς απλά να την χωρίσεις σε μερίδες και να την βάλεις στην κατάψυξη.

Τα ωμά λαχανικά που είχες κόψει για ένα ντιπ και περισσέψαν μπορείς τον χειμώνα να τα κάνεις μια νόστιμη σούπα είτε να τα κόψεις σε κυβάκια και να τα κάνεις σαλάτα το καλοκαίρι προσθέτοντας λίγο αλάτι, πιπέρι, λάδι και ξύδι.

Το υπόλοιπο ένος μεγάλου ψαριού που ετοίμασες μπορείς να το μεταμορφώσεις σε ένα κρύο πιάτο προσθέτοντας λίγο μαγιονέζα, λεμόνι και βραστά λαχανικά εάν θέλεις.

Μια ντοματοσαλάτα που περίσσεψε μπορείς να την μετατρέψεις σε μια σάλτσα ντομάτας εάν την βράσεις και προσθέσεις λίγο κρεμμύδι.

Αυτές είναι απλά μερικές ιδέες..αν αφήσεις ελεύθερη την φαντασία σου θα δεις ότι μπορείς να δημιουργήσεις πολλούς νέους συνδυασμούς με τα προϊόντα που έχεις και σου έχουν περισσέψει.

kala-nea.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια :