Η εν λόγω διάταξη θεσμοθετήθηκε αρχικά τα πρώτα μετεμφυλιακά χρόνια. Έκτοτε όμως επαναλαμβάνεται αυτούσια στους νόμους που ακολούθησαν, με τελευταίο αυτόν που ψηφίστηκε τον περασμένο Ιούλιο του 2010! Καταλαβαίνει λοιπόν κανείς με πόσο «ενδιαφέρον» συντάσσουν οι νομοτεχνικοί και μελετούν οι Έλληνες βουλευτές τα νομοσχέδια τα οποία καλούνται να ψηφίσουν για να γίνουν νόμοι του κράτους. Νομοσχέδια τα οποία, στη συνέχεια, όπως ορίζει το Σύνταγμα, καλείται να υπογράψει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Έτσι, η υπογραφή του Καρόλου Παπούλια, αντιστασιακού κατά τον Πόλεμο και γνωστού ως κομμουνιστοσυμμορίτη την περίοδο του Εμφυλίου Πολέμου, φέρει τόσο το προεδρικό διάταγμα του 2007, για τον Κώδικα πολιτικών και στρατιωτικών συντάξεων, όσο και ο ασφαλιστικός νόμος του 2010, που μετράει διπλά τον χρόνο υπηρεσίας όσων κυνήγησαν και εξόντωσαν «κομουνιστοσυμμορίτες».
Τον Αύγουστο του 2007 συντάχτηκε υπό μορφή Προεδρικού Διατάγματος ο Κώδικας πολιτικών και στρατιωτικών συντάξεων. Το υπ' αριθμ. 169 Π.Δ., με ημερομηνία 29/8/2007, φέρει την υπογραφή του τότε υπουργού Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη και φυσικά του Προέδρου της Δημοκρατίας. Στο άρθρο 40 και υπό τον τίτλο «Υπολογισμός χρόνου υπηρεσίας στο διπλάσιο» διαβάζουμε ότι δικαίωμα υπολογισμού του χρόνου στο διπλάσιο έχουν μεταξύ άλλων και όσοι «Ελαβαν μέρος στον αγώνα κατά των κομμουνιστοσυμμοριτών και για όσο χρόνο διατέλεσαν στη ζώνη επιχειρήσεων. Ο χρόνος υπηρεσίας καθενός στη ζώνη των επιχειρήσεων βεβαιώνεται από την αρμόδια Διεύθυνση του οικείου Γενικού Επιτελείου ή του Αρχηγείου της Χωροφυλακής, της Αστυνομίας πόλεων και του Πυροσβεστικού Σώματος. Η διάρκεια του αγώνα κατά των κομμουνιστοσυμμοριτών ορίζεται από την 1η Απριλίου 1946 μέχρι την 31η Οκτωβρίου 1949, με τη διατήρηση της ισχύος της παρ. 1 του άρθρου 2 του Ν.Δ. 2704/1953».
Γίνεται προφανές λοιπόν πως οι νομοτεχνικοί που ανέλαβαν τη σύνταξη του Κώδικα απλώς έκαναν αντιγραφή των προηγούμενων διατάξεων (Α.Ν. 1854/51, όπως αντικαταστάθηκε με τον Ν. 4448/64), χωρίς κανείς να μπει στον κόπο να διαβάσει εκείνες τις διατάξεις και να διαγράψει τη νομοθετική αυτή ντροπή.
Τον περασμένο Ιούλιο ψηφίστηκε από τη Βουλή η «Μεταρρύθμιση Συνταξιοδοτικού Συστήματος του Δημοσίου» (Νόμος 3865, ΦΕΚ 120 Α’ 21/7/2010). Στο άρθρο 2 αναφέρεται ότι «στο άρθρο 40 του Κώδικα Πολιτικών και Στρατιωτικών Συντάξεων (Π.Δ. 169/2007, ΦΕΚ 210 Α’) προστίθεται «παράγραφος 7...» (η παράγραφος αφορά τον επανακαθορισμό των μονάδων και υπηρεσιών, άσχετη με το θέμα που αναδεικνύουμε). Αποδεικνύει ωστόσο, και γι’ αυτό την παραθέτουμε, ότι το άρθρο 40 το είδαν, το διάβασαν και έκριναν απλώς ότι σε αυτό έπρεπε να προσθέσουν ακόμη μία παράγραφο. Τον τελευταίο αυτό νόμο υπογράφουν οι Γ. Παπακωνσταντίνου, Ευ. Βενιζέλος, Αν. Λοβέρδος, Μ. Χρυσοχοΐδης και φυσικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
4 σχόλια :
και ποιοί ήταν οι δολοφόνοι?που ζεις στο 1950?δηλαδή η δικιά σου λογική λέει ότι οι κομουνιστές ήταν οι αγιοί?ΚΑΛΟΝ ΥΠΝΟ
Και οι δύο δολοφόνοι ήτανε, σε έναν εμφύλιο πόλεμο δεν υπάρχει καλός και κακός, ειδικά όταν σκοτώνεις συμπατριώτες σου (αν και για μένα το ίδιο είναι με το να σκοτώνεις κάποιον ξένο).
Το θέμα είναι πως οι κομμουνιστές προέβαλλαν σθεναρή αντίσταση στα χρόνια της κατοχής και μετά την απελευθέρωση οι δεξιοί τους δίναν 1-2 υπουργεία του κώλου.
Πως να μην γίνει εμφύλιος.
Το χειρότερο είναι πως και οι 2 πλευρές υποκινούνταν από ξένα συμφέροντα.
ανώνυμε 1.53 μου θυμίζεις τον πατέρα μου... Χρόνια μου έλεγε ότι για όλα φταίνε οι κομουνιστές... Ευτυχώς μεγάλωσα, διάβασα, σπούδασα, γύρισα τον κόσμο και τώρα πια ξέρω... Όντως για όλα φταίνε οι κομουνιστές... Δύστυχως πίστεψαν στον άνθρωπο και επιτρέψαν κάτι δηλά, αμέτοχα φερέφωνα σαν και του λόγου σου να καταστρέψουν ολόκληρες χώρες με τις επιλογές τους...
Και σε ρωτώ λοιπόν. Ποιός έφερε την χώρα μας στο χείλος του γκρεμού? Οι κομουνιστές ή οι επιλογές σου?
situ
kosmogirismene ise apistefta asxetos
h periptosh soy xrizei iatrikhs parakoyloythisis,ti se spoudase kale o gerakos soy ekso?xasapi?asxete
Δημοσίευση σχολίου