Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Όσο μετράει το περιεχόμενο, άλλο τόσο μετράει κ η συσκευασία...

Ξεφυλλίζοντας σήμερα την εφημερίδα “Natura” ,διάβασα ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο για τις επιπτώσεις που έχει στην υγεία μας η πλαστική συσκευασία των τροφίμων.
Μέσω της συσκευασίας λοιπόν, μεταφέρεται στα τρόφιμα μια αόρατη κ άκρως επικύνδινη χημική ένωση που ονομάζεται δισφαινόλη-Α (ΒPA). Η ουσία αυτή, κυκλοφορεί στο αίμα μας και αποβάλλεται πολύ δύσκολα από τον οργανισμό μας. Η είσοδός της στο σώμα μας ξεκινάει από τους πρώτους κι όλας μήνες της ζωής μας, καθώς η ουσία αυτή βρίσκεται και στις συσκευασίες παιδικών τροφών και ποτών όπως φυσικά και στα μπιμπερό!!!
Οι βλαβερές επιπτώσεις της είναι..........


πάρα πολλές. Συνδέεται με την παχυσαρκία, τον καρκίνο του μαστού, ορισμένες νευρολογικές και μυϊκές παθήσεις, ητν αλλαγή στην ανάπτυξη και συμπεριφορά του εμβρύου, ανωμαλίες στο πάγκρεας και στο θυρεοειδή στον άντρα, τη βλάβη στον προστατικό αδένα και στον εγκέφαλο στα έμβρυα, τα νεογνά και τα παιδιά. Επίσης, συμβάλλει στη μείωση της τεστοστερόνης, στις βλάβες στα κύτταρα και στα χρωμοσώματα, στην αντίσταση της ινσουλίνης, στην πρώιμη εφηβεία, στη διάσπαση της προσοχής, στην υπερδραστηριότητα, στην εκδήλωση εγκεφαλοπάθειας και στη διαταραχή του ανοσοποιητικού συστήματος.
Είναι επίσης ύποπτη για πρόκληση ανδογονικών χαρακτηριστικών στα κορίτσια, για καρδιακές παθήσεις, για διαβήτη και υψηλή συγκέντρωση ορισμένων ενζύμων στο συκώτι, για υποανάπτυξη των μηχανισμών αποτοξίνωσης και για διαταραχή της διανοητικής κατάστασης και της κοινωνικής συμπεριφοράς στα παιδιά.
Μήπως ο κατάλογος με τις επιβλαβείς συνέπειές της είναι πολύ μαρκύς για να μας αφήνει ακόμα αδιάφορους;;;


αναγνώστης 3feeet


Δεν υπάρχουν σχόλια :