Σάββατο 3 Ιουλίου 2010

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΑΛΜΑ!!


ΜΟΝΑΔΙΚΟ άλμα-ρεκόρ πάνω από τη διώρυγα του Ισθμού της Κορίνθου πραγματοποίησε χθες ο διεθνούς φήμης πρωταθλητής freestyle motocross Ρόμπι Μάντισον.


Ο 28χρονος Αυστραλός απογειώθηκε από το νοτιοδυτικό μέρος του Ισθμού και με άλμα μήκους 85 μέτρων προσγειώθηκε με ασφάλεια στην απέναντι πλευρά. Ο μοτοσυκλετιστής πήρε φόρα από την ειδικά κατασκευασμένη ράμπα απογείωσης, επιτάχυνε τη μοτοσυκλέτα του αγγίζοντας τα 125χλμ. / ώρα και εκτοξεύθηκε πάνω από τα νερά της διώρυγας, σε ύψος 95 μέτρων. «Η απόπειρα της προηγούμενης ημέρας με είχε αρχικά φοβίσει λόγω του ισχυρού αέρα. Η άπνοια όμως, την ώρα της προσπάθειας, συνέβαλε θετικά στο άλμα μου και τώρα αισθάνομαι πραγματικά πολύ χαρούμενος», λέει ο Ρόμπι Μάντισον και σημειώνει ότι επόμενος στόχος του είναι μία καλή αρχή στο Red Βull Χ-Fighters- το μεγαλύτερο freestyle Μoto Χ σόου - το οποίο θα αρχίσει στις 16 Απριλίου στο Μεξικό με επόμενους σταθμούς την Γκίζα, τη Μόσχα, τη Μαδρίτη, το Λονδίνο και τη Ρώμη. «Το Red Βull Χ-Fighters είναι ένας απαιτητικός διαγωνισμός γιατί συμμετέχουν αναβάτες με κορυφαίες επιδόσεις. Θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να κατακτήσω την πρώτη θέση».




Με δεκαετή εμπειρία σε ερασιτεχνικούς αγώνες, ο Ρόμπι Μάντισον έχει αναδειχθεί σε ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του freestyle motocross, με κορυφαία στιγμή στην καριέρα του την εκτόξευσή του, το 2008, στο Rio Αll-Suite Ηotel Casino στο Λας Βέγκας στα 98 μέτρα- μόλις ελάχιστα εκατοστά χαμηλότερα από το παγκόσμιο ρεκόρ- και ολοκλήρωσε τη σεζόν καταλαμβάνοντας το βάθρο σχεδόν σε κάθε διαγωνισμό fmx που έλαβε μέρος. Λίγο αργότερα, στις 31 Δεκεμβρίου, ξαναγύρισε στο Λας Βέγκας για να αποχαιρετήσει εντυπωσιακά το 2008, πραγματοποιώντας άλμα ύψους 29 μέτρων, στην κορυφή της Αψίδας του Θριάμβου. Εκτός του ότι ανέβηκε όμως, στη συνέχεια επιχείρησε- και πραγματοποίησε με επιτυχία- ελεύθερη πτώση στα πλαίσια της πιο ακραίας διοργάνωσης της χρονιάς, του «Red Βull: Νew Υear. Νo Limits».
.

Δεν υπάρχουν σχόλια :