Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

Ολο και περισσότεροι Ελληνες επιλέγουν all inclusive διακοπές


Ξεκίνησε ως απλή παροχή υπηρεσίας για τον περιορισμό του κόστους των διακοπών προς τους τουρίστες και σήμερα αποτελεί μια από τις πλέον ισχυρές τάσεις προσφοράς πακέτων από μεσαίες και.......
μεγάλες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις σε δημοφιλείς προορισμούς ανά τον κόσμο, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.
Ο λόγος γίνεται για τα all inclusive πακέτα που παρέχουν τα ξενοδοχεία εντός της τιμής μαζί με τη διαμονή, το φαγητό, τα ποτά αλλά και άλλες υπηρεσίες. Στην Ισπανία, στην Τουρκία, στην Αίγυπτο αλλά και την τελευταία διετία στην Ελλάδα, αυξάνεται διαρκώς ο αριθμός των ξενοδοχειακών μονάδων, ακόμη και υψηλών κατηγοριών, που προσφέρουν πλέον υπηρεσίες all inclusive στους πελάτες τους. Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα αναφέρεται το υψηλό ποσοστό ξενοδοχείων που παρέχουν υπηρεσίες all inclusive τόσο σε προορισμούς στην Ελλάδα όσο και σε ανταγωνιστικούς, σύμφωνα με στοιχεία ενός εκ των μεγαλύτερων και δημοφιλέστερων ταξιδιωτικών οργανισμών διαδικτυακών κρατήσεων σε ξενοδοχεία και σε άλλου είδους τουριστικές υπηρεσίες με έδρα την Αγγλία.
Από τα 199 ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων και άνω, που συνεργάζεται στην Κρήτη ο οργανισμός, τα 90 παρέχουν υπηρεσίες all inclusive. Αντίστοιχα, στη Ρόδο από τις 75 μονάδες 4 και 5 αστέρων οι 40 παρέχουν υπηρεσίες all inclusive, στην Κέρκυρα από τις 35 μονάδες οι 21 και στη Χαλκιδική από τις 29 μονάδες οι 10.
Οι υπηρεσίες all inclusive δεν παρέχονται μόνο στους ξένους τουρίστες αλλά και στους Ελληνες. Μεγάλες ξενοδοχειακές αλυσίδες όπως, για παράδειγμα, η Louis, η Ιberostar, η Αquis, o όμιλος Μήτση κ.ά. παρέχουν υπηρεσίες all inclusive στο ξενοδοχειακό τους δυναμικό που απαρτίζεται από υψηλών κατηγοριών μονάδες. Σύμφωνα με παράγοντες της τουριστικής αγοράς, εξαιτίας και αυτού του λόγου ο αριθμός των Ελλήνων, κυρίως μεσαίας εισοδηματικής τάξης, που επιλέγει υπηρεσίες all inclusive σε ξενοδοχεία άρχισε να αυξάνεται σταδιακά την τελευταία διετία.

Αλλά και σε ανταγωνιστικούς προορισμούς παρέχονται αντίστοιχες υπηρεσίες από ξενοδοχειακές μονάδες 4 και 5 αστέρων. Για παράδειγμα, στον δημοφιλή προορισμό Σαρμ ελ Σεΐχ της Αιγύπτου, από τις 105 ξενοδοχειακές μονάδες που συνεργάζεται ο αγγλικός οργανισμός, οι 92 παρέχουν υπηρεσίες all inclusive, ενώ στη Μαγιόρκα της Ισπανίας από τις 207 μονάδες παρέχουν υπηρεσίες all inclusive οι 58.
Το ότι οι ξένοι επιλέγουν το σύστημα all inclusive οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι θέλουν να γνωρίζουν, ιδιαίτερα τώρα σε περίοδο οικονομικής κρίσης όπως είναι αυτή που διανύουμε, εκ τω προτέρων -πέραν των εξόδων της διαμονής τους- το κόστος της σίτισης και των άλλων αναγκών τους κατά τη διάρκεια παραμονής στον τόπο των διακοπών τους. Την αυξημένη ζήτηση κυρίως από την αγγλική, γερμανική και ρωσική αγορά γι' αυτές τις υπηρεσίες καλύπτουν οι ξενοδοχειακές μονάδες που προσαρμόζουν αντίστοιχα τα πακέτα τους. Κατά κανόνα υπηρεσίες all inclusive παρέχουν ξενοδοχεία με δυναμικό άνω των 150 δωματίων.
Ομως υπάρχουν και παράπονα από τις τοπικές κοινωνίες ότι εξαιτίας των πακέτων all inclusive δεν βγαίνουν από τα ξενοδοχεία οι τουρίστες, με αποτέλεσμα να μην «πέφτει χρήμα» στην αγορά. Στον αντίποδα, βέβαια, υπάρχει η άποψη ότι τα εκτός διαμονής κόστη σε φαγητό, μπαρ, καφέ έχουν ανεβεί σε τέτοια ύψη, που καθιστά ασύμφορο το πακέτο των διακοπών.

Προσφορές
Για την επιλογή των all inclusive πακέτων απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή, καθώς υπάρχει διαβάθμιση στις προσφερόμενες υπηρεσίες από το κάθε ξενοδοχείο. Για παράδειγμα, θα πρέπει να έχετε εκ τω προτέρων πληροφόρηση για τις ώρες που διατίθενται τα σνακς, τα ποτά και τα αναψυκτικά. Αν τα ποτά που σερβίρονται με τα γεύματα είναι τοπικά ή διεθνή και ποια είναι αυτά. Αν στο πακέτο περιλαμβάνονται και πρόσθετες υπηρεσίες, όπως αθλητικές δραστηριότητες κ.ά. Σε πόσα εστιατόρια ή μπαρ παρέχονται οι υπηρεσίες που περιγράφονται στο πακέτο και αν μπορείτε να κάνετε χρήση των προϊόντων που βρίσκονται στο μίνι μπαρ.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :