Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Στη Χαλκιδική απαγορεύεται να πάθετε κάτι


Η κυβερνητική πολιτική δε θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστο το πολύπαθο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Την ώρα που η οικονομική δυσπραγία στρέφει όλο και περισσότερους συμπολίτες μας στη δημοσίου χαρακτήρα παροχή υπηρεσιών υγείας, η κ. Ξενογιαννακοπούλου και οι συνεργάτες της αντιμετωπίζουν τους πολίτες προφανώς όχι σαν ανθρώπινες υποστάσεις, των οποίων η ζωή κινδυνεύει καθημερινά από τις εξωφρενικές ελλείψεις του συστήματος, αλλά ως χαρακτήρες κόμικ, οι οποίοι ανεξάρτητα από το τι θα πάθουν στην πλοκή της ιστορίας, ο δημιουργός δίνει σε αυτούς τη δυνατότητα άμεσης αυτοθεραπείας.

Η κυρία υπουργός παίζει το χαρτί της διαφάνειας ...στο θέμα των προμηθειών, επιρρίπτοντας ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση. Προφανώς θα έλθει σε συμφωνία κάποια στιγμή. Ξεχνάει ωστόσο να απαντήσει, γιατί επί εννέα μήνες διατηρούσε την απαράδεκτη λίστα των υπερτιμολογημένων υλικών που προβλέπεται στα ΦΕΚ που φέρουν την υπογραφή του Ν. Κακλαμάνη και του Δ. Αβραμόπουλου.

Τονίζει με κομπορρημοσύνη ότι το πάρτυ στο χώρο της υγείας έχει τελειώσει, την ώρα που «πάρτυ» κάνουν μόνο οι εγκληματικές ελλείψεις το αποτέλεσμα των οποίων βιώνουν με τον χειρότερο τρόπο οι συμπολίτες μας.
Την ίδια στιγμή εγκαλούνται οι εργαζόμενοι, διότι τολμούν και διεκδικούν την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων τους. Όποιος κάνει απεργιακή κινητοποίηση, στάση εργασίας ή οτιδήποτε άλλο είναι ένοχος, λες και οι εργαζόμενοι, μετά από μήνες δήθεν διαβουλεύσεων και κυριολεκτικά χαμένου χρόνου, έφεραν το ΔΝΤ στη ζωή μας και κάποιοι άλλοι κύριοι με αοριστολογίες και παλινωδίες. Λες και οι εργαζόμενοι εκραύγαζαν πριν από τις εκλογές του Οκτώβρη ότι υπάρχουν λεφτά, κρύβοντας ότι δεν υπάρχει σχέδιο. Και τώρα με το περίλυπο ύφος της φρεσκοεγκαινιασθείσας Λοβερδείου σχολής, αυτοανακηρρύσσονται προστάτες του λαού της Χαλκιδικής στα θέματα υγείας, ζητιανεύοντας κατανόηση, το οποίο νόημα της λέξης είναι παντελώς άγνωστο στους κυρίους.

Της Χαλκιδικής που ενώ κατέχει πανελλήνια θλιβερή πρωτιά σε τροχαία ατυχήματα, δε διαθέτει αυτόνομο τμήμα ΕΚΑΒ να καλύπτει το Νομό. Αυτό πρακτικά μεταφράζεται πως στη Χαλκιδική απαγορεύεται να πάθει κανείς κάτι, διότι η παροχή πρώτων βοηθειών είναι ανύπαρκτη από τους φορείς υγείας.
Της Χαλκιδικής, της οποίας το νοσοκομείο διαθέτει νέες πτέρυγες, αλλά δε διαθέτει προσωπικό ούτε για τις παλιές.
Σίγουρα ο κ. Λοβέρδος μπορεί να κοιμάται ήσυχος για το ασφαλιστικό, καθώς πολλοί συμπολίτες μας δε θα προλάβουν να συνταξιοδοτηθούν με αυτό το επίπεδο των υπηρεσιών υγείας.

Η δημόσια υγεία καταρρέει με σύστημα ΠΑΣΟΚ, που ακολουθεί πιστά τους προκατόχους του και εν μέσω επικοινωνιακών φουσκών προσπαθεί να μεταφορτώσει τα αποτελέσματα της αδιέξοδης πολιτικής του στις πλάτες των πολιτών και των εργαζομένων στο χώρο της υγείας, εκείνων που ποτέ δεν πήραν λεμονοστίφτες από τη Siemens και ποτέ δεν ανακάλυψαν όλως τυχαίως πιστώσεις στους λογαριασμούς τους. Εκείνων που ακόμη και τώρα υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον.
Καληνύχτα σας κύριοι.

pistolero
Αναρτήθηκε από ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια :