Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

"ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΨΑΚΟΥΔΙΑ"


O δήμος Ορμύλιας, το καταδυτικό κέντρο "ΧΑΛΚΙΔΥΤΕΣ", ο τοπικός σύλλογος Επαγγελματιών, οι επαγγελματίες αλιείς,τα σχολεία της περιοχής και φορείς, διοργανώνουν καθαρισμό της ακτής και του βυθού στα Ψακούδια Χαλκιδικής.
Η Ένωση Αυτοδυτών Θεσσαλονίκης, συμμετέχει στο καθαρισμό του βυθού, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Μαΐου 2010.
Ο καθαρισμός θα ενταχθεί στο.........

πρόγραμμα της 15ης πανελλαδικής εκστρατείας εθελοντικών καθαρισμών παράκτιων και άλλων φυσικών περιοχών, «ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ 2010» που θα πραγματοποιηθούν 1-31 Μαΐου 2010 με τον συντονισμό του δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS. Το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, συνεπές στο ετήσιο ραντεβού του, συντονίζει την 15η πανελλαδική εκστρατεία εθελοντικών καθαρισμών παράκτιων και άλλων φυσικών περιοχών, «ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ 2010» που θα πραγματοποιηθούν 1-31 Μαΐου 2010.
Τα Ηνωμένα Έθνη ανακήρυξαν το 2010 ως «Έτος Βιοποικιλότητας», και στο πλαίσιο αυτό η εκστρατεία εστιάζει φέτος στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν είδη και οικοσυστήματα, εξαιτίας της απόρριψης σκουπιδιών. Επίσης, και αυτή τη χρονιά συνεργαζόμαστε με την ερευνητική ομάδα του Εργαστηρίου Θαλάσσιας Γεωλογίας και Φυσικής Ωκεανογραφίας του Πανεπιστημίου Πατρών, που θα πραγματοποιήσει λήψη εικόνων από «χωματερές» στο βυθό, με τη χρήση Κατευθυνόμενου Υποβρύχιου Οχήματος (R.O.V.).

Δεν υπάρχουν σχόλια :