Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Κάτω από τα όρια η ακτινοβολία στη Χαλκιδική


Χαμηλότερη κατά εκατοντάδες φορές από τα όρια ασφαλείας της ελληνικής νομοθεσίας είναι η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία στο νομό Χαλκιδικής, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μετρήσεων του προγράμματος «Ερμής» που παρουσίασε το Εργαστήριο Ραδιοεπικοινωνιών του ΑΠΘ στη νομαρχία Χαλκιδικής. Οι ανά τακτά χρονικά διαστήματα συχνοεπιλεκτικές μετρήσεις της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στο πλαίσιο του........


προγράμματος δείχνουν ότι στην πόλη του Πολυγύρου τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και οι ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές συνεισφέρουν περίπου το ίδιο στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία του περιβάλλοντος, πολύ κάτω από το αυστηρότερο όριο της ελληνικής νομοθεσίας.

Το πρόγραμμα «Ερμής» έχει ως στόχο τη συστηματική καταγραφή των επιπέδων ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στο περιβάλλον, κυρίως στη φασματική περιοχή των ραδιοσυχνοτήτων, δηλαδή εκεί όπου λειτουργούν οι περισσότερες και συνηθέστερες εφαρμογές, όπως κεραίες ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών, κεραίες κινητής τηλεφωνίας, ραντάρ, ασύρματα ιδιωτικά και κυβερνητικά δίκτυα, ασύρματα δίκτυα υπολογιστών, κ.λπ. Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην ενημέρωση του γενικού πληθυσμού γύρω από θέματα ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας. Για το λόγο αυτόν, εκτός από τον ιστοχώρο (www.hermes-program.gr) όπου δημοσιεύονται τα αποτελέσματα των 24ωρων και περιοδικών μετρήσεων, δίνεται η δυνατότητα ενημέρωσης των πολιτών με την υπηρεσία sms «Ερμής» μέσω γραπτού μηνύματος με τη λέξη «Ερμής» ή «Hermes» και αποστολής στο 1325.



http://www.agelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :