Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Αλλαγή στο σκηνικό του καιρού από το Σάββατο 14.5


Μετά απο μία πολύ ζεστή και άνομβρη εβδομάδα ο καιρός αλλάζει με βροχές τοπικές καταιγίδες και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας που κατα τόπους θα είναι της τάξεως των 12 βαθμών...

κελσίου. Ένα ακόμα χαρακτηριστικό αυτής της αλλάγής θα είναι η σημαντική ενίσχυση νοτίων ανέμων που θα φτάσουν τοπικά τα 8 Beaufort. Πιό αναλυτικά:

Παρασκευή 14.5

Με ηλιοφάνεια θα κυλήσει το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας σε ολόκληρη την χώρα και μόνο στα νότιοδυτικά θα υπάρχουν λίγες αραιές νεφώσεις. Τις μεσημεριανές ώρες οι νεφώσεις θα αυξηθούν σε όλα τα κεντρικά τα δυτικά και τα βόρεια ηπειρωτικά καιτο απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στην Δυτική Πελοπόννησο. Καλύτερες καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν στην Θράκη και στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγάιου. Οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτιάδες παντού και μόνο στο Ιόνιο το απόγευμα θα φτάουν τα 6 Beaufort. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα Βόρεια τους 29 βαθμούς στα Κεντρικά τους 32 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 30-31 βαθμούς κελσίου. Οι μετεωρολογικές συνθήκες θα ευνοήσουν την μεταφορά σκόνης από την Αφρική κυρίως στα Κεντρικά και στα Νότια.


Σάββατο 15.5

Μεταβολή του καιρού σε ολόκληρη την χώρα με βροχές αρχικά στα Δυτικά και από τις μεσημεριανές ώρες και μετά σε όλα τα Κεντρικά και Βόρεια ηπειρωτικά. Τα φαινόμενα θα είναι πιό έντονα σε Ήπειρο Μακεδονία Θεσσαλία αλλά και στην Στερεά ενώ καλύτερες θα είναι οι καιρικές συνθήκες σε Κρήτη και Δωδεκάνησα αφού οι τοπικές νεφώσεις δεν θα δώσουν κανένα αξιόλογο μφαινόμενο. Οι άνεμοι θα ενισχυθούν σημαντικά και θα φτάσουν και στο Ιόνιο αλλά και στο Αιγάιο τα 8 Beaufort ενώ η θερμοκρασία σε κατακόρυφη πτώση θα φτάσει στα Βόρεια τους 22 βαθμούς στα Κεντρικά τους 27 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 29 βαθμούς κελσίου.

Κυριακή 16.5

Βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας και μόνο στα Δυτικά οι τοπικές νεφώσεις θα δίνουν κατα διαστήματα βροχές και λίγες σποραδικές καταιγίδες. Τις θερμές ώρες της ημέρας τοπικές μπόρες θα σημειωθούν και στην Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές -νοτιοδυτικές διευθύνσεις και τοπικά θα φτάσουν και τα 8 Beaufort ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει στα Βόρεια τους 22 βαθμούς στα Κεντρικά τους 26 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 25-26 βαθμούς κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :