Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Συμβούλιο της Ευρώπης: Πρόταση ψηφίσματος για τα σχέδια εξόρυξης χρυσού

Με μια πρόταση ψηφίσματος, η οποία υπογράφεται από 21 βουλευτές του Συμβουλίου της Ευρώπης, στο οποίο συμμετέχουν 47 κράτη, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, επιβεβαιώνονται όσα κατά καιρούς έχει γράψει το HOT DOC και του koutipandoras.gr για το περιβαλλοντικό έγκλημα που συντελείται στην ανατολική Χαλκιδική, εκεί όπου δραστηριοποιείται η εταιρία Ελληνικός Χρυσός.

Οι υπογράφοντες διαπιστώνουν σωρεία παραβάσεων, τόσο περιβαλλοντικών, όσο και κοινωνικών, αφού όπως επισημαίνουν παρά τις συνεχείς καταγγελίες για βάναυση συμπεριφορά της αστυνομίας, απέναντι στους κατοίκους της Ιερισσού και παρά τo αίτημα της Διεθνούς Αμνηστίας προς τις ελληνικές Αρχές να εξετάσουν τα καταγγελλόμενα για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, για εκφοβισμό κ.α ουδεμία κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση έχει γίνει.

Επιπλέον, επισημαίνουν, ότι οι πρακτικές της εταιρίας (σ.σ. Ελληνικός Χρυσός) είναι εξαιρετικά επιβλαβείς για τους ανθρώπους και το περιβάλλον εν γένει. «Η μέθοδος της κυάνωσης, πρέπει να έχει τερματιστεί μέχρι το 2018 και κανένα ορυχείο δεν μπορεί να λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο», τονίζεται μεταξύ άλλων στην πρότασή τους.

Κλικάρετε στο σύνδεσμο για να δείτε το έγγραφο

http://www.koutipandoras.gr/wp-content/uploads/2013/07/Symvoulio-tis-Evropis.pdf




πηγή: http://www.koutipandoras.gr/39461/%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%B2%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%B9%CE%BF-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E%CF%80%CE%B7%CF%82-%CE%BB%CE%AC%CE%B2%CF%81%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC-%CF%84.html

Δεν υπάρχουν σχόλια :