Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Και όλα αυτά επειδή μας την «είπανε» οι Ισπανοί! Ότι η τρόικα μας έχει πάρει και σώβρακα δεν μας πείραξε???

kaliosketch.blogspot.com

Χθες το βραδύ, περάσαμε και εμείς μια βόλτα από την συγκέντρωση των «αγανακτισμένων» πολιτών ,έτσι από περιέργεια.
Τα αναμενόμενα ,τίποτα παραπάνω δεν είδαμε. Και μιλάμε για τον λευκό πύργο που οι 15 χιλιάδες «αγανακτισμένοι» πολίτες ,κατά τα λεγόμενα των μ.μ.ε. ο αριθμός, χαιρότανε την όμορφη βραδιά(μέχρι που πήρε μια ψιχάλα και τρέχανε όλοι) με μπύρες και λουκάνικα από τις καντίνες που στήθηκαν στους δρόμους γύρω από τον λευκό πύργο. Τυχεροί ήταν και οι μικροπωλητές της παραλιακής που προνόησαν και στήσανε πάγκους με όλα τα καλά του κόσμου κατά μήκος της παραλίας και οι διαμαρτυρόμενοι μαζί με τις μπύρες και τα λουκάνικα έκαναν και τα ψώνια τους.
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΑΝ οι αγανακτισμένοι πολίτες? Μπα δε νομίζω!
Κάποιοι έκαναν μια προσπάθεια.......


να πουν πως σκέφτονται την συνέχεια της κίνησης αυτής ,αλλά μάταια. Και αυτοί οι κάποιοι ήταν φυσικά από τις αριστερές παρατάξεις που τα μ.μ.ε, προπαγάνδιζαν πως δεν υπήρχαν στην διαδήλωση διαμαρτυρίας…
Ακούσαμε ότι από νωρίς ήταν και κάποιοι πιο ένθερμοι Έλληνες που ήρθανε με τις σημαίες τους(και τα γυαλισμένα κεφάλια τους) να διαδηλώσουν αλλά μετά από διαπληκτισμούς με τον κόσμο είτε μάζεψαν τις σημαίες είτε φύγανε.
Το άλλο που θέλουμε να σημειώσουμε είναι ότι την ίδια ώρα στην τούμπα όπου είχε αγώνα ο παοκ ήταν ο διπλάσιος κόσμος στο γήπεδο και άλλος τόσος από έξω!
Αλήθεια γιατί το παίξανε τόσο πολύ τα μ.μ.ε. και λέγανε και ξαναλέγανε 20 χιλιάδες στο Σύνταγμα 15 χιλιάδες «αγανακτισμένων» στον λευκό πύργο???
Σιγά και τι έγινε? Στις πορείες διαμαρτυρίας που γίνονται όλο αυτό τον καιρό κατεβαίνουν μέχρι 200 χιλιάδες διαδηλωτές στην Αθήνα και ποτέ δεν είπαν τίποτα τα μ.μ.ε.!
Να σας πω ακόμη ότι το ποσοστό των «αγανακτισμένων» στην Αθήνα άγγιξε μόλις το 0.4% του πληθυσμού της και στην Θεσσαλονίκη το 1.2%! Υπολογίστε τα νούμερα και θα δείτε.
Νικητής και πάλι ο καναπές και τα μ.μ.ε. που έδιναν την εντύπωση από τα δελτία ειδήσεων ότι ξεσηκώθηκε η χώρα!
Και όλα αυτά επειδή μας την «είπανε» οι Ισπανοί! Ότι η τρόικα μας έχει πάρει και σώβρακα δεν μας πείραξε???

ernesto



27 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

etsi einai ta pragmata kai xeirotera! epimenw pws afti i xwra den exei mellon!
exw gyrisei olo ton kosmo, xeiroteri ratsa apo to "neoellina" poythena den vrika...

Ανώνυμος είπε...

katse na bgoun pali na kopsoun tous mis8ous/suntaxeis tou kosmaki kai 8a ginei kamia pragmatiki diadilwsi, giati ernesto opws perigrafeis ta x8esina itan panigurakia
BGALE DHMOPSIFISMA RE GAP AN TOLMAS

Ανώνυμος είπε...

Πάρτε το χαμπάρι! Μόνο για γιουροβίζιον και μπάοκ είμαστε! Αυτό είναι το ελλάντα.
Όσοι θέλουν, κι όσοι δεν θέλουμε... μάλλον πρέπει να αλλάξουμε χώρα

arastel είπε...

κάπου διάβασα οτι οι διοργανωτές δεν πήγαν σε καμία συγκέντρωση, παρά έκατσαν διαδικτυακά "να οργανώνουν"! ε πρώτη φορά το ακούω αυτό!
θα βγουν τώρα τα νέα μέτρα και θα γίνουν κανονικές διαδηλώσεις (μάλλον δηλαδή) που προφανώς από μόνο του δεν είναι αρκετό

A-halk είπε...

τρομερη αναρτηση σε προοδευτικη κατευθυνση μπραβο 3φιτ.
καποιος που πηγε απο …περιεργεια κρινει και κατακρινει τον κοσμο που εδωσε εστω καποιο παρον.
προφανως ειναι υπερανω τετοιων λουμπεν κινητοποιησεων και εχει προγραμμα και σχεδιο ο ανθρωπος που εμεις οι βλακες δε μπορουμε να αντιληφθουμε.
εκτος βεβαια κι αν ειναι απο αυτους που ειναι βολεμενοι με την κατασταση και δε θελει να αλλαξει τιποτε.

υγ. κι αν ειναι ο ιδιος ερνεστος που μας εκανε και γελουσαμε και παλια μαλλον στη συγκεντρωση στο παρκο των σκυλων οπου δε θα πηγε από περιεργεια θα ειδε μεγα πληθος και μεγα παθος

Ανώνυμος είπε...

είναι καίρος να αφήσουμε τα παλιά στερεότυπα κυρίως πoλιτικά, που μας περιχαρακώνουν σε ένα φάυλο κύκλο διαινέξεων.Πρέπει να σκεφτούμε το κοινό καλό βάζοντας πίσω τις διαφορές μας.Να σκεφτούμε πως ειναι περισότερα αυτά που μας ενώνουν από αυτα που μας χωρίζουν.Φοβάμαι όμως πως επειδή τα κόματα, και καθε είδους (οργανώσεις)-(χώροι) αισθάνονται πως απειλήται η πρωτο καθεδρία τους απο τέτοιες δραστηριοτητες θα πέσει πάλι πολυ φτιάρι.. και για αυτήν την πρωτοβουλία..Ας αφήσουμε για μια φορά στην άκρη τις (κρυφές αντζέντες) και ας αγωνιστουμε για το κοινό καλό προσπερνόντας όλους αυτούς τους σκόπελους..

Αγανακτισμένοι: Άνοιξε, επιτέλους, το κλειστό (από τα κόμματα) επάγγελμα του διαδηλωτή!

αντωνης

3feeetblogger είπε...

δε χρειαζεται ν'αλλαξουμε χωρα... μυαλα πρεπει ν'αλλαξουμε...

ν'αποκτησουμε συνειδηση και υπευθυνοτητα... και επιτελους να ξυπνησουμε!!!!

jazzed

Ανώνυμος είπε...

λούμπεν προλεταριάτο: μαρξιστικός όρος που περιγράφει το τμήμα του προλεταριάτου που λόγω της πλήρους εξαθλίωσής του βρίσκεται στο κοινωνικό περιθώριο και δεν έχει αναπτύξει ταξική συνε

gia na katalavenoume oloi.
dekti i gnwmi sou A-halk dekti kai i eirwnia alla kouventa etsi den ginete.
an thes grapse tin gnwmi sou kai steiltei mas na tin dimosieysoume kai na apantisoume...


ernesto...

SoulRebel είπε...

ipothikan diafora,
to pio akreo?, oti kapios mpori na isxirizete oti girise olo ton ksomo k den vrike xirotera!
to anthos tis agapis ine o dialogismos!
episis den ine metro xaras k eftixias to na prosarmozese se mia arosti kinonia!
Isos oli na thelame na imasten diasimi k anagnorismeni, ala apo tin stigmi pou thelouome na imaste kati , pavoume na imaste eleftheri!
Tha mporousa na perigrapso ena vouno, ala i perigrafi den tha itan to idio to vouno, an paradothoume stin perigrafi, tote den tha soume pote to vouno!

Ανώνυμος είπε...

Epanerxomai...
Peite moy ena kratos opoy olo to "ekpaideftiko sistima" (apto sxoleio mexri tin oikogeneia k ti thriskeia) ekkolaptei lamogia, misanthrwpoys k nekrothaftes tis koinwnias?

O kosmogyrismenos...

A-halk είπε...

ερνεστο.
να συζητησουμε τι?
αν οι συγκεντρωμενοι ετρωγαν λουκανικα από την καντινα ή αν ο παοκ ειχε πιο πολύ κοσμο?
και μιλας εσυ για ειρωνια?
και μου ζητας να πω αποψη?
αυτά που γραφεις εσυ τα θεωρεις δηλαδη αποψη?
μονο πες μας αν είναι η επισημη κουκουεδικη αποψη η δικη σου γνωμη για τις κινητοποιησεις ή αν ειναι η θεση του μπλογκ που υποτιθεται ότι ειναι και προοδευτικο.

Ανώνυμος είπε...

siga to proodeytiko blog
apartizete apo kryfofasistakia,hasiklides,tempeloskyla.mono dithen theoria poylane alla sthn pragmatikotita ΤΙΠΟΤΑ

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή ρε παιδιά θεωρείτε ότι αυτή η κίνηση των αγανακτισμένων (γιατί κίνημα δεν είναι σε καμία περίπτωση) είναι κάτι το ουσιαστικό που θα έχει αποτέλεσμα;
οκ ένα μέρος του κόσμου βγήκε στο δρόμο να διαμαρτυρηθεί ειρηνικά. ε μπραβο λοιπόν, πραγματικά. αλλά δεν νομίζω ότι κάτι τέτοιο έχει αποτέλεσμα. βέβαια, μπορει να είναι μια αρχη, μακαρι.
αλλα τοσο καιρό έχουν ξαναγίνει διαμαρτυρίες χωρίς κομματική ταυτότητα. εκεί γιατί δε συμμετέχει κανείς;
γιατί τα ταμπελάκια (βλεπε αναρχικοί, αντιεξουσιαστές, φασιστες, χασικληδες, κλπ) τα δίνουμε εμείς, ο καθένας από εμάς από αυτό που έχουμε φτιάξει στο μυαλό μας. απο εκει πρεπει να αρχισουμε, γιατι νομίζω ότι σε κάποια θέματα πρεπει να βρουμε τον τροπο να συμπλέουμε και όχι να βριζομαστε

Ανώνυμος είπε...

Αν αυτό σου μένει από το άρθρο μάλλον δεν έχουμε να πούμε τίποτα.
Το ότι ήταν πάρα πολύ μικρό ποσοστό δεν το συζητάμε?
Το ότι το παίζουν τα κανάλια τόσο πολύ δεν το συζητάμε?
Το ότι σου γράφω παραπάνω ότι από πίσω είναι κόμματα και εσύ με ρωτάς αν είναι κουκουεδικη θέση?
Ούτε κομματική θέση είναι ούτε του blog.
Προσωπική μου άποψη είναι για το τι έγινε τουλάχιστον στο κομμάτι της Θεσσαλονίκης, που παρεμπίπτοντος χθες είναι 3πλασιες καντίνες για λιγότερο κόσμο αλλά τουλάχιστον έγινε συνέλευση!
Αν εσύ είδες κάτι διαφορετικό πες την γνώμη σου τέλος πάντων γιατί βλέπουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος…


ernesto

Ανώνυμος είπε...

Απο τις 25 του Μάη γινόμαστε μάρτυρες μιας νέας μορφής κινητοποιήσεων στην Ελλάδα. Οι κινητοποιήσεις αυτές οργανώνονται στο διαδίκτυο μέσω ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης και βασικό τους χαρακτηριστικό είναι η μη βίαια, ακομμάτιστη και απολίτικη διαμαρτυρία ενάντια στην ακολουθούμενη οικονομική πολιτική, η οποία οδηγεί όλο και μεγαλύτερα κομμάτια του λαού στην εξαθλίωση. Οι κινητοποιήσεις αυτές τυγχάνουν ευρείας αποδοχής και ετερόκλητο πλήθος κόσμου συρρέει καθημερινά στις πλατείες για να συμμετάσχει.

Παρατηρώντας, συμμετέχοντας και αναλύοντας αυτές τις κινητοποιήσεις, μπορεί κανείς να εκφράσει μια σειρά εύλογων επιφυλάξεων και προβληματισμών, ξεκινώντας απο το απολίτικο προφίλ της όλης κινητοποίησης. Πρέπει να καταστεί σαφές οτι τα πάντα γύρω μας είναι πολιτική. Ακόμα και η υποτιθέμενη απολίτικη στάση πολλών, αποτελεί και αυτή στάση πολιτική. Ουσιαστικά το φαινόμενο της συμμετοχής σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας απο τη μια, με ταυτόχρονες απολίτικες πεποιθήσεις απο την άλλη, αποτελεί απο μόνο του μια αντίφαση! Ταυτόχρονα όμως, χωρίς ορθή πολιτική συνειδητοποίηση -χωρίς πολιτικοποίηση δηλαδή- είναι αδύνατο κάποιος να εντοπίσει το βαθύτερο αίτιο της γενικότερης κρίσης την οποία βιώνουμε, είναι αδύνατο να προσδιορίσει τον εχθρό και συνεπώς είναι αδύνατο να τον πολεμήσει. Και ο βασικός εχθρός φυσικά δεν είναι ούτε η κυβέρνηση και το πολιτικό προσωπικό, ούτε η Ε.Ε., ούτε το Δ.Ν.Τ., (ούτε η αστυνομία) κ.ο.κ. Όλα τα προαναφερθέντα είναι μονάχα όργανα και εργαλεία του βασικού εχθρού, είναι μονάχα όργανα και εργαλεία του ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.

Επίσης την υποτιθέμενη απολίτικη στάση μπορούν εύκολα να την εκμεταλλευτούν πολιτικά (όπως και συστηματικά κάνουν) κάθε λογής ακροδεξιά-φασιστικά στοιχεία. Κάτω απο το μανδύα του πατριωτισμού, κρατώντας απλά μια ελληνική σημαία, (γιατί παρουσιάζονται ως απολίτικοι, δεν κρατάνε κομματικά σύμβολα, βρίζουνε τους προδότες πολιτικούς και τα κόμματα, αλλά αγαπάνε την πατρίδα τους), τα εθνικιστικά-φασιστικά απολειφάδια μπορούν εύκολα να παρεισφρήσουν και να προπαγανδίσουν την ακραία και εμετική πολιτική φασιστοϊδεολογία τους.

Τέλος πρέπει να ειπωθεί οτι αυτή η απολίτικη στάση, η οποία οδηγεί στη συμμετοχή ενός ετερόκλητου πλήθους στην κινητοποίηση και δυσκολεύει την προσπάθεια δημιουργίας συγκεκριμένου προσανατολισμού, αιτημάτων και τελικού στόχου, είναι πολύ πιθανό να μετατρέψει πλήρως την όλη κινητοποίηση σε ένα άκακο, εκτονωτικό χάπενινγκ, σε ένα ακίνδυνο "επαναστατικό" πάρτυ, το οποίο συνεχώς θα φθίνει και τελικά θα σβήσει ήρεμα κι ωραία, χωρίς ουσιαστικά να επιτύχει τίποτα, πράγμα το οποίο θα εξυπηρετήσει απόλυτα και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους σκοπούς των καπιταλιστών.

Άλλο πεδίο προβληματισμού είναι η χρήση ύποπτων καπιταλιστικών μέσων για την προπαγάνδιση των κινητοποιήσεων, όπως είναι οι ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης facebook και twitter, αλλά και η σχετικά φιλική αντιμετώπιση των καθεστωτικών Μ.Μ.Ε. ως προς αυτές τις κινητοποιήσεις. Ως προς το θέμα των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης, οι προβληματισμοί έχουν να κάνουν κυρίως στο οτι αποτελούν μέσα μαζικού φακελώματος των χρηστών τους. Καλό θα ήταν λοιπόν οι χρήστες τους ό,τι κάνουν να το κάνουν συνειδητά, έχοντας γνώση των κινδύνων και λαμβάνοντας τις όποιες δυνατές προφυλάξεις.

Τώρα όσον αφορά τα Μ.Μ.Ε., η φιλική τους στάση έχει σαφώς να κάνει με το βαθμό επικινδυνότητας της όλης κινητοποίησης ως προς την καθεστηκυία τάξη. Όσο η κινητοποίηση κρίνεται και παραμένει ακίνδυνη, αυτή θα προβάλλεται συνεχώς ώστε να λειτουργεί εκτονωτικά, όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, ενώ αν τυχόν αρχίσει να παίρνει επικίνδυνα, ανατρεπτικά χαρακτηριστικά, είναι σίγουρο οτι η κινητοποίηση θα "χτυπηθεί" και θα "θαφτεί" ποικιλοτρόπως...!


Μια προσωπική κριτική θέση για τις κινητοποιήσεις των πλατειών...

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ορθή η τοποθέτηση του προηγούμενου σχολιαστή!
Εμένα με βρίσκει σύμφωνο.
Είναι τέτοια η ανάπτυξη σου που θα μπορούσε να σταθεί και σαν ξεχωριστό άρθρο.

Ένας 3φιτάριος

A-halk είπε...

ερνεστο οκ.
δεν ειναι κακο να εισαι υπερ του καναπε.
που να ξεβολευεσαι τωρα με τους λιγους.
εσυ εισαι γεννημενος για λαοθαλασσες.

11.41 οταν κανεις copy-paste αναφερε τουλαχιστον την πηγη:
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1295808

Ανώνυμος είπε...

halk να ήξερες πόσο έξω πέφτεις με τους χαρακτηρισμούς σου. Το τραγικό είναι πως, αν δηλώνεις άνθρωπος των διαδηλώσεων, τότε σίγουρα κάπου έχουμε βρεθεί όλοι μαζί... Επειδή είναι μιρκός ο τόπος μας κάπου/κάποτε θα συναντηθούμε, και τότε μόνο ίσως καταλάβεις πως η λέξη "καναπές" είναι άγνωστη για έναν άνθρωπο μεγαλωμένο "στους δρόμους"...

κάποιος φίλος του ερνέστο...
ο situ για την ακρίβεια

Ανώνυμος είπε...

ernesto ise vodi

Ανώνυμος είπε...

Τώρα είδα και το σχόλιο του 10.08! Τί να πω? Ούτε τα στοιχείώδη δεν γνωρίζεις φίλε. Φασίστας είσαι εσύ που ενετλώς ανώνυμα και εντελώς κακόβουλα προσπαθείς να σπιλώσεις μία συλλογική απόπειρα ετερόκλητων στοιχείων! Είσαι τόσο καραγκιόζης που αν σου πω, ότι ευτυχώς όλοι έχουμε τη δουλίτσα μας, θα γυρίσεις μετά να μας πεις βολεμένους... Δεν ξες τί φταίει για την προσωπική σου κατάντια και στρέφεσαι ενάντια σε ένα blog λες και εμείς ευθυνόμαστε για την κατάντια αυτού του τόπου! Λοιπόν, ή έχεις προσωπικό πρόβλημα με κάποιους από το μπλογκ και αδυνατείς να το κρύψεις, ή κατέχεις κάποια "εξουσιαστική/θεσμική" και προσπαθείς να αποπροσανατολίσεις τον κόσμο...

situ

dimkyyy είπε...

Πες τα ρε φίλε που ήσουν εσύ?
Τέτοια ιδιοφυία είχα χρόνια να δω.
Ανώνυμε 12.28, είσαι φοβερός. Βαθυστόχαστες απόψεις, ακλόνητα επιχειρήματα, εντός θέματος, και το πιο σπουδαίο?

Όλα τα παραπάνω με 3 λέξεις.

Έπρεπε να σε συγχαρώ.
Σ' ευχαριστώ.

Ανώνυμος είπε...

halk einai o aetos?

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν halk νιώθω ότι πρέπει να πω κάτι για το πρώτο σχόλιο σου αν και απάντησα παραπάνω.
Μια και είσαι διαβασμένος και έβαλες ένα link για την ανάρτηση από το indymedia την επισκέφτηκα για να την διαβάσω και είδα(μάλλον και εσύ) ακριβώς από κάτω άλλη μια ανάρτηση που ήταν αναδημοσίευση από τις "αντιγειτονιές" - πλατύ blog που πρόσκειται στο ΚΚΕ(μλ).
Διαβάζοντας λοιπόν και αυτό κατάλαβα γιατί μου είπες ότι είμαι η φωνή του κ.κ.ε. αλλά αν επισκεφτείς το συγκεκριμένο blog θα δεις ότι η ανάρτησή τους είναι στις 5 μ.μ. ενώ η δική μου το πρωί της ίδιας μέρας.
Επαναλαμβάνω είναι προσωπική μου και μόνο άποψη.

ernesto

A-halk είπε...

ενα.υπογραφω Α-halk και όχι halk.ειναι σα να σε λεω εγω nesto.

δυο.λες «Μια και είσαι διαβασμένος».σου φανηκα αδιαβαστος δηλαδη στην αρχη???

τρια.εγω δεν ειπα οτι σχολιασα εσενα βασει του indymedia.καμμια σχεση.μη μπερδευεσαι.το σχολιο του αλλου που ηταν κατεβασμενο απο εκει απλα το ειχα διαβασει και του ειπα να αναφερει την πηγη.

τεσσερα.αυτα.

πεντε.διαβαζω στο μπλογκ σας οτι θα γινει συγκεντρωση στα μουδανια.ελπιζω να περασεις κι απο εκει απο περιεργεια/παντα/ και θα περιμενω με αγωνια το αρθρο σου.

dimkyyy είπε...

Εντάξει, ότι κάνει ο ernesto θα σου το λέμε, θα βοηθάμε και οι υπόλοιποι τις ώρες που δεν θα μπορεί να σε ενημερώνει ο ίδιος.

Μου αρέσει η ειρωνία και γέλασα με το nesto κύριε/α A-halk.

Νομίζω πως όταν πας κάπου από περιέργεια, δίνεις έστω κάποιο παρόν.

Οι περισσότεροι νομίζω το κατάλαβαν, αλλά θα το πω και σε σένα Α-halk, που δεν το έπιασες.

Ο ernesto πήγε εκεί από περιέργεια, όντας (επειδή τον ξέρω) αγανακτισμένος, χωρίς όμως να γνωρίζει τι θα συναντήσει, καθώς η διαδήλωση δεν είχε ταυτότητα. Προφανώς δεν ήθελε να βρεθεί πχ. σε μία συγκέντρωση αγανακτισμένων ακροδεξιών.

Δεν είσαι βλάκας, απλώς δεν μπόρεσες να το αντιληφθείς.

jazzed είπε...

διαίρει και βασίλευε...

καλύτερα δεν είναι να ασχοληθούμε με αυτούς που μας "πηδάνε" και με το πως θα γίνουμε μια ομάδα μήπως και καταφέρουμε να περισώσουμε τίποτε παρά να τρωγόμαστε μεταξύ μας...?

σκεπτόμενου ανθρώποι είμαστε όλου λίγο έως πολύ...

από δω και πέρα τι θα κάνουμε...?

Ανώνυμος είπε...

Κακία κακία κακία..
Μόνο αυτο διακρίνω..
Κρίμα..
Γι'αυτό πάει κατά διαόλου η ανθρωπότητα..
Και πιο συγκεκριμένα η Ελλάδα..

Και γι'αυτό θα ήθελα να κάνω μια αφιέρωση σ'αυτούς που δεν κοιτάν την μούρη τους (και καλά κάνουν γιατί σίγουρα θα τρομάξουν)παρά μόνο τη μούρη των άλλων..

http://www.youtube.com/watch?v=o077DmJPHHg

Στίχοι: Τζίμης Πανούσης
Μουσική: Τζίμης Πανούσης
Πρώτη εκτέλεση: Τζίμης Πανούσης


Κάνω βουτιές σε βόθρο με εικόνες
φουσκώνω τα βυζιά μου με ορμόνες
θέλω να γινω σαν Αμερικάνος,
μ' αρέσει στα κρυφά κι ο Μητροπάνος

Έλληνας νεοέλληνας

Μαράθηκε η λουλουδιασμένη ιτιά
και ψηλωσε η κοντούλα λεμονιά.
στα Σάλωνα δε σφάζουνε αρνιά
δεν πάει το παπάκι στην Πόταμιά.

Κι η παπαλάμπραινα γυμνή
χαιδέυει δώρο συσκευή
σ' ένα τηλεπαιχνίδι πουλημένο

Πουλάκι ξένο
πουλί χαμένο
μου τρώει τα σπλάχνα
δεν βγάζω άχνα.

Καιω τα δέντρα χτίζω μαιζονέτες
θα κάνω τα παιδιά μου μαριονέτες
σ' ένα κλουβι γραφείο σαν αγρίμι
παιζω ατέλειωτο βουβό ταξίμι

Έλληνας νεοέλληνας

Μαράθηκε η λουλουδιασμένη ιτιά
και ψηλωσε η κοντούλα λεμονιά.
στα Σάλωνα δεν σφάζουνε αρνιά
δεν πάει το παπάκι στην Πόταμιά.

Κι η Παπαλάμπραινα γυμνή
χαϊδέυει δώρο συσκευή
σ' ένα τηλεπαιχνίδι πουλημένο

Πουλάκι ξένο
πουλί χαμένο
μου τρώει τα σπλάχνα
δεν βγάζω άχνα.

Φάκα addidas μου πιασε την φτέρνα
μπερδεύω το τζουκ μποξ με τη λατέρνα.
πάνω απ του τάφου μου το κυπαρίσσι
μαύρη χελώνα με έχει κατουρήσει

Έλληνας νεοέλληνας

Μαράθηκε η λουλουδιασμένη ιτιά
και ψηλωσε η κοντούλα λεμονιά.
στα Σάλωνα δεν σφάζουνε αρνιά
δεν πάει το παπάκι στην Πόταμιά.

Κι η Παπαλάμπραινα γυμνή
χαϊδέυει δώρο συσκευή
σ' ένα τηλεπαιχνίδι πουλημένο

Πουλάκι ξένο
πουλί χαμένο
μου τρώει τα σπλάχνα
δε βγάζω άχνα.