Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2012

Ζευγάρι ζει σε σπηλιά στην παραλιακή του Ηρακλείου

Ένα δράμα από εκείνα που ακούει κανείς ότι συμβαίνουν αλλά δεν μπορεί να πιστέψει πως είναι πραγματικότητα εκτυλίσσεται στην παραλιακή του Ηρακλείου.Μέσα σε μια σπηλιά, στην άκρη του δρόμου ένα ζευγάρι Βούλγαρων μεταναστών έχουν φτιάξει ένα σπιτικό με τα ελάχιστα υπάρχοντά τους.

Η εικόνα ραγίζει καρδιές με τους δυο μετανάστες να ζουν σαν άλλοι Ρoβινσώνες προσπαθώντας να επιβιώσουν σε μια πόλη που άλλοτε φημιζόταν για την φιλοξενία των ανθρώπων της και που σήμερα την εποχή της κρίσης τους δείχνει το πιο σκληρό της πρόσωπο.

Διερχόμενοι οδηγοί και περαστικοί που δεν πίστευαν στα μάτια τους αντικρίζοντας αυτή την εικόνα ανέφεραν το περιστατικό στα τοπικά ΜΜΕ ζητώντας την παρέμβαση των κοινωνικών υπηρεσιών του κράτους.

Το ζευγάρι διαμένει στη σπηλιά τις τελευταίες ημέρες καθώς η οικονομική του κατάσταση δεν επιτρέπει να ενοικιάσει σπίτι. Τα μεροκάματα -συνήθως αγροτικές εργασίες- είναι ελάχιστα και τα χρήματα απολύτως αναγκαία με αποτέλεσμα να βάζουν τη διαβίωσή τους σε δεύτερη μοίρα.

Η περίπτωσή του ζευγαριού δεν άφησε ασυγκίνητη την διοίκηση του ΕΚΗ που βρέθηκε χτες στην περιοχή. Τις επόμενες ώρες το ΕΚΗ θα δώσει στο ζευγάρι τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης ενώ γίνονται προσπάθειες και συνεννοήσεις να βρεθεί μια λύση.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :