Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

ΚΕΕΡΦΑ Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή Θεσσαλονίκης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θεσσαλονίκη 27-3-2013

“Πιστεύουμε ότι τα δικαιώματα και οι ελευθερίες των μεταναστών και των παιδιών τους δεν μπορούν να σφαγιάζονται στο όνομα άκαρδων, ρατσιστικών και  αντιδραστικών προσεγγίσεων όπως αυτές που εξέφρασε η πλειοψηφία του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Πρέπει επιτέλους να γυρίσουμε τη πλάτη στις ρατσιστικές  επιλογές των κυβερνήσεων που χρεοκόπησαν και απειλούν να οδηγήσουν σε νέο απαρτχάιντ στη καρδιά της Ευρώπης… Αυτές οι πρωτοβουλίες της ΝΔ εντάσσονται στις πολιτικές που υιοθετούν την ατζέντα των νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Με τις πολιτικές του ρατσισμού, των στρατοπέδων συγκέντρωσης, της FRONTEX, των ρατσιστικών επιχειρήσεων σκούπας και των απελάσεων ανοίγουν το δρόμο στις δολοφονικές επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου στις γειτονιές.
Καλούμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία, τους ανθρώπους των Γραμμάτων και των Τεχνών, τους μαζικούς φορείς, τα συνδικάτα, τις κινήσεις υπεράσπισης των δικαιωμάτων και των μεταναστών να ορθώσουμε ασπίδα αλληλεγγύης για το αυτονόητο δικαίωμα στην ιθαγένεια όλων των παιδιών και την νομιμοποίηση των μεταναστών”.  Από την  έκκληση για ιθαγένεια για όλα τα παιδιά χωρίς αποκλεισμούς, την οποία υπογράφουν ήδη 100 άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, πανεπιστημιακοί, συνδικαλιστές.
Η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) Θεσσαλονίκης, ενόψει του συλλαλητηρίου που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 Μάρτη, στις 2μμ, στο άγ. Βενιζέλου, με αίτημα «Ιθαγένεια σε όλα τα παιδιά χωρίς αποκλεισμούς-Νόμιμοι οι μετανάστες» (Καλούν: Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, ΕΔΟΘ, Δ’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, Σωματεία εργαζομένων ΕΥΑΘ και Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, Σύλλογοι Φοι­τητών Νομικής, Ψυχολογίας, Φιλολογίας του ΑΠΘ, Ομοσπονδία Συλλό­γων Αλβανών Μεταναστών Ελλάδας, Ένωση Μεταναστών Εργατών, ΚΕΕΡΦΑ), οργανώνει συνέντευξη τύπου την Πέμπτη 28 Μαρτίου, 12μ, στον έβδομο όροφο (7ο) του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.
Θα μιλήσουν:
1)    Άρης Μαλαματάς, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΚΘ.
2)    Γιώργος Αρχοντόπουλος, πρόεδρος Σωματείου εργαζομένων ΕΥΑΘ
3)    Δέσποινα Συρρή, μέλος της Ελληνικής Επιτροπής Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ)
4)    Εκπρόσωπος του Συλλόγου Φοιτητών Νομικής
5)    Σπύρος Μαρκέτος, πανεπιστημιακός ΑΠΘ
6)    Μπάμπης Κουρουνδής, εκπρόσωπος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης
7)    Κώστας Τορπουζίδης, συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ Θεσσαλονίκης

www.antiracismfascism.org, antiracismfascismthess@gmail.com, τηλ.: 6936127797

Δεν υπάρχουν σχόλια :