Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο πλαίσιο των δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του πληθυσμού στη Μακεδονία και Θράκη για τον HIV/AIDS, που διοργανώνει η 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας Θράκης σε συνεργασία με το ΚΕΕΛΠΝΟ Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και με σύνθημα «ΑΛΥΣΙΔΑ ΖΩΗΣ- ΔΩΣΤΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ», διοργανώνεται στο νομό Χαλκιδικής από 12 έως 17 Ιουλίου ενημερωτική εξόρμηση με την βοήθεια των Δήμων και την υποστήριξη των 50 φοιτητών - εθελοντών του Τμήματος Νοσηλευτικής του Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης, οι οποίοι θα υλοποιήσουν street work κατά τη διάρκεια των πρωινών, απογευματινών και νυχτερινών ωρών σε χώρους εστίασης και διασκέδασης.

Στόχος της προσπάθειας είναι να σχηματιστεί νοερά μια αλυσίδα, που θα περικλύσει και θα συμπεριλάβει τα όρια του συγκεκριμένου νομού καταδεικνύοντας την ευαισθησία μας στην οροθετικότητα.
Στον Πολύγυρο η ομάδα των εθελοντών θα βρίσκεται την Κυριακή 15 Ιουλίου στις 11.30 το πρωί, ξεκινώντας τη δράση της από το πάρκου Ηρώου.
Φιλοδοξία του προγράμματος είναι να βελτιωθεί το επίπεδο γνώσης και επαγρύπνησης και να ενισχυθούν οι συμπεριφορές, που ευνοούν την πρόληψη, ώστε όλοι και κυρίως οι νέοι με γνώση και σύνεση να αποκτήσουν την ικανότητα αυτοφροντίδας.

Από το Γραφείο Τύπου
του Δήμου Πολυγύρου


Δεν υπάρχουν σχόλια :