Κυριακή, 28 Οκτωβρίου 2012

Η αστυνομία ψάχνει τον Βαξεβάνη για τη «λίστα Λαγκάρντ»

Η αστυνομία αναζητά τον εκδότη του περιοδικού HOTDOC Κώστα Βαξεβάνη ύστερα από τη δημοσιοποίηση ονομάτων της «λίστας Λαγκάρντ» και κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών για παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων. Για πολιτική δίωξη κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σε ανακοίνωσή του το Hot Doc αναφέρεται σε πρόκληση. «Βράδυ δεν καταζητούν ούτε εγκληματίες» γράφει ο Κώστας Βαξεβάνης σε μήνυμά του στο twitter.
Η αστυνομία σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει χαρακτηριστικά: «Κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών, διενεργούνται έρευνες από την Ελληνική Αστυνομία για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του εκδότη του περιοδικού HOTDOC, όπου δημοσιεύονται ονόματα της Λίστας Λαγκάρντ».

«Βράδυ δεν καταζητούν ούτε εγκληματίες. Αναζητούν εμένα. Είναι έξω απ το σπίτι, το γραφείο του Hot Doc, ακόμα και φιλικά σπίτια», αναφέρει σε μήνυμά του o Κώστας Βαξεβάνης στο twitter.

Ανακοίνωση από το περιοδικό Hot Doc, που δημοσιεύεται στο Κουτί της Πανδώρας, αναφέρει:

«Αυταπάγγελτη δίωξη άσκησε ο εισαγγελέας υπηρεσίας ημέρα Σάββατο, λίγες ώρες αφού κυκλοφόρησε το HOT DOC που δημοσιεύει τη λίστα Λαγκάρντ με τα 2.059 ονόματα ελλήνων που διατηρούσαν λογαριασμούς στην ελβετική HSBC στο δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη για παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων.

Η Δικαιοσύνη που για τρία χρόνια κωλυσιεργεί, κάνει τα στραβά μάτια και παρακολουθεί νωχελικά σαν απλός παρατηρητής την πολιτική ηγεσία της Ελλάδας με κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης, να πετούν ο ένας στον άλλο το μπαλάκι των ευθυνών εκπλήσσει για μία ακόμη φορά, με τα «αντανακλαστικά» της.

Πρόκειται για προκλητική δίωξη στο πρόσωπο ενός δημοσιογράφου που τόλμησε να δημοσιεύσει μέσω του περιοδικού του, ονόματα ανθρώπων που κρατούνταν όμηροι εκβιασμών και λασπολογίας. Προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι επικαλούνται προσωπικά δεδομένα, την ώρα που η συναλλαγή με την οποιαδήποτε τράπεζα γίνεται δημόσια. Επειδή σεβόμαστε ούτως ή άλλως το δικαίωμα του καθενός να διατηρεί λογαριασμό γι αυτό και ενσυνείδητα δεν δημοσιεύσαμε, αν και τα έχουμε στη διάθεσή μας, τα ποσά που περιέχονται στους εν λόγω λογαριασμούς.

Η πρόκληση δε είναι ακόμη μεγαλύτερη, γιατί η Δικαιοσύνη για μία ακόμη φορά αντί να στραφεί εναντίον αυτών που λασπολογούν-εκβιάζουν-κοροϊδεύουν έναν λαό στρέφονται κατά εκείνων που επιδιώκουν με αξιοπρέπεια την αλήθεια».
Προκλητική και απαράδεκτη χαρακτηρίζει την αυτεπάγγελτη δίωξη ο ΣΥΡΙΖΑ. «Δυστυχώς», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση «η δικαιοσύνη έσπευσε να κινηθεί εναντίον αυτού που αποκαλύπτει, ενώ επιδεικνύει νωθρότητα απέναντι σε αυτούς που συγκαλύπτουν, που έχασαν, ξέχασαν, δεν είδαν, δεν άκουσαν».

Η δίωξη αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολιτική και ως τέτοια θα πρέπει να αντιμετωπιστεί από το σύνολο του ελληνικού λαού, ο οποίος «καλείται αυτές τις μέρες να υποστεί τις συνέπειες της πιο σκληρής και ταξικής πολιτικής που έχει γνωρίσει ο τόπος μετά τη μεταπολίτευση αλλά και τις συνέπειες της διαχρονικής και συστηματικής φοροδιαφυγής των εχόντων και κατεχόντων».

tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :