Δευτέρα, 7 Ιανουαρίου 2013

8 απροσδόκητα οφέλη του σεξ στην υγεία


Φυσικά το σεξ κάνει καλό και δεν χρειάζεται κανείς κίνητρο για να το κάνει. Γνωρίζατε όμως ότι μια καλή σεξουαλική ζωή μπορεί να προσφέρει συγκεκριμένα οφέλη στην υγεία; Δείτε πώς:


Αδυνατίζει

Μην επαναπαύεστε. Το σεξ δεν αποτελεί ολοκληρωμένη μορφή άσκησης, μπορεί όμως να συγκριθεί με ορισμένα είδη γυμναστικής. Κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης, ο μέσος άνθρωπος καίει περίπου 75-150 θερμίδες ανά ώρα ενώ ένας μέσος άνθρωπος χάνει κοντά στα 2,5 κιλά το χρόνο, κάνοντας σεξ. Αν σκεφτεί κανείς ότι κάνοντας γιόγκα καίει περίπου 114 θερμίδες ανά ώρα, δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητος αριθμός. Επιπλέον, στους άνδρες, το σεξ βοηθά στην απώλεια λίπους, καθώς η σεξουαλική διέγερση απελευθερώνει την ορμόνη τεστοστερόνη, η οποία συμβάλλει στην ανάπτυξη και διατήρηση των μυών και των οστών.

Σεξ ευφραίνει καρδίανΟι καρδιαγγειακές παθήσεις αποτελούν την κύρια αιτία θανάτου παγκοσμίως. Η υγιεινή διατροφή και η αερόβια άσκηση αποτελούν τους κεντρικούς άξονες πρόληψης. Προς την ίδια κατεύθυνση κινείται και το σεξ καθώς ωφελεί την κυκλοφορία του αίματος, χάρη στην αύξηση του καρδιακού ρυθμού. Σε παλιότερη έρευνα (σε άνδρες) αποδείχθηκε ότι το σεξ, δύο ή και περισσότερες φορές την εβδομάδα, μειώνει τον κίνδυνο θανατηφόρου εμφράγματος κατά το ήμισυ.

Όνειρα γλυκά και... απονήρευτα
Τι κάνετε για να μπορέσετε να κοιμηθείτε; Όταν το χαμομήλι και ό,τι άλλο δοκιμάζετε δεν κάνουν τίποτα, το σεξ μπορεί να βοηθήσει – ιδιαίτερα αν αντιμετωπίζετε προβλήματα ύπνου λόγω άγχους και στρες. Η χαλάρωση που ακολουθεί συνήθως μετά τον οργασμό για τις γυναίκες και μετά την εκσπερμάτωση για τους άνδρες. μπορεί να είναι μία από τις λίγες φορές που οι άνθρωποι πραγματικά επιτρέπουν στους εαυτούς τους να χαλαρώσουν εντελώς.

Ενισχύει το ανοσοποιητικό

Τη στιγμή που, ιδιαίτερα το χειμώνα, το άγχος και οι προλήψεις για τις ιώσεις και τα κρυολογήματα φτάνουν στο αποκορύφωμα, υπάρχει ακόμη ένας τρόπος για να αυξήσει κανείς το ανοσοποιητικό του σύστημα. Σύμφωνα με έρευνα στην Πενσυλβανία, όσοι κάνουν σεξ μία με δύο φορές την εβδομάδα, έχουν 30% υψηλότερα επίπεδα ανοσοσφαιρίνης Α, αντισώματος που ενισχύει το ανοσοποιητικό.

Νους υγιής

Ο γρηγορότερος τρόπος για να βελτιώσετε τη διάθεσή σας και να πολεμήσετε το άγχος και την κατάθλιψη είναι το σεξ. Εφόσον βέβαια γίνεται στο πλαίσιο μιας φυσιολογικής σχέσης. Το σεξ επηρεάζει άμεσα τη συναισθηματική ισορροπία. Η αποχή προκαλεί άγχος, ακόμη και κατάθλιψη ενώ αντιθέτως, η έντονη δραστηριότητα στο κρεβάτι καταπολεμά ελαφρές μορφές κατάθλιψης, αφού η απελευθέρωση ενδορφινών στον εγκέφαλο μειώνει το άγχος και προκαλεί αίσθημα ευφορίας.

Ανακουφίζει τον πόνο
Αντί να λέτε «Όχι σήμερα αγάπη μου, έχω πονοκέφαλο», από εδώ και πέρα να λέτε «Ναι σήμερα γιατί έχω πονοκέφαλο»! Το σεξ σχετίζεται με ανακούφιση από τον πόνο. Κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής διέγερσης και του οργασμού, η ορμόνη ωκυτοκίνη εκκρίνεται στο σώμα, η οποία με τη σειρά της απελευθερώνει ενδορφίνες, τα οποία δρουν αγχολυτικά.

Κατά της ακράτειας
Μπορεί να ακούγεται παράξενο αλλά είναι αλήθεια. Οι ασκήσεις Kegel κατά τη διάρκεια του σεξ αλλά και κατά τη διάρκεια της ημέρας, όχι μόνο ενισχύουν την απόλαυση αλλά αφορούν στους που σχετίζονται με την ακράτεια, τους πυελικούς μύες.

«Λάμπει το πρόσωπό σου»

Σας έχει τύχει ποτέ να κάνετε σεξ και να λάμπει το πρόσωπό σας; Κι όμως συμβαίνει. Το σεξ μπορεί να σας κάνει να δείχνετε ομορφότεροι. Κατά τη διάρκεια του σεξ το σώμα απελευθερώνει μια ορμόνη που ονομάζεται DHEA (Δεϋδροεπιανδροστερόνη), η οποία μπορεί να αυξήσει το ανοσοποιητικό σύστημα, να προσφέρει πιο υγειές δέρμα και να μειώσει την κατάθλιψη.


http://www.mama365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :