Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Ο καιρός

Γενική πρόγνωση καιρού για Κυριακή 02/12/2012.

Βροχές και καταιγίδες, αρχικά στο Βόρειο Ιόνιο και στην Ήπειρο και σταδιακά στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας με εξαίρεση τις Νότιες Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Νότια Δωδεκάνησα, περιμένουμε την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012. Τα φαινόμενα στην Πελοπόννησο, στη Στερεά, στην Εύβοια, στο Βόρειο και Βορειοανατολικό Αιγαίο και τις βραδινές ώρες στη Θράκη θα είναι τοπικά ισχυρά, ενώ χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 11 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από 6 έως 16 στη Βόρεια Ελλάδα, από 12 έως 18 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 6 έως 19 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 15 έως 22 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, ενώ στις βόρειες ακτές της Κρήτης οι μέγιστες θα φτάσουν στους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί, ενισχυόμενοι σταδιακά στα ανατολικά και νότια σε σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις και πρόσκαιρα στα ανατολικά πελάγη πολύ θυελλώδεις. Μέτριοι έως ισχυροί νοτιοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Ιόνιο και βορειοδυτικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις άνεμοι στο Νότιο Ιόνιο, αλλά τις βραδινές ώρες θα στραφούν παντού σε νοτιοδυτικούς ισχυρούς.

Νεφώσεις που σταδιακά θα αυξηθούν δίνοντας από το απόγευμα πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια όπου υπάρχει πιθανότητα τα φαινόμενα να είναι έντονα, περιμένουμε την Κυριακή στην Αττική. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 18 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί ασθενείς και βαθμιαία μέτριοι, αλλά το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς μέτριους.

Νεφώσεις με παροδικές βροχές ή καταιγίδες, περιμένουμε την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 16 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι.



meteo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :