Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΠΘ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ

Η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του Π.Α.ΜΕ. καταγγέλλει σε όλους τους εργαζόμενους της Θεσσαλονίκης τον άθλιο απεργοσπαστικό ρόλο που ανέλαβε να εκπληρώσει η Πρυτανεία του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ενάντια στην απεργία των εκατοντάδων απολυμένων (πάνω από 350) και υπόλοιπων απλήρωτων εργαζόμενων στις εργολαβικές εταιρίες καθαριότητας και φύλαξης που εδώ και χρόνια, με κατεύθυνση των κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και με την στενή, συνειδητή συνεργασία όλων των πρυτάνεων του ΑΠΘ, λυμαίνονται τον πανεπιστήμιο, τον δημόσιο κορβανά και εκμεταλλεύονται αισχρά τους εργολαβικούς εργαζόμενους.

Ο Πρύτανης Μυλόπουλος (πρώην πρωτοκλασάτο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και νυν προστατευόμενος του ΣΥΡΙΖΑ) ακολουθώντας το παράδειγμα του Πρύτανη των τανκς, Σδράκα, κάλεσε 3 φορές τον εισαγγελέα να διατάξει τα ΜΑΤ να παρέμβουν στο ΑΠΘ και να σπάσουν τα κεφάλια απολυμένων και απλήρωτων εργαζόμενων. Και όλα αυτά αφού :
Επί δύο μήνες δίνει σώου συμπαράστασης στους εργαζόμενους και υποσχόμενος ότι ετοιμάζει νομοθετική ρύθμιση για τη μονιμοποίηση τους.
Έχει – παράνομα – απαιτήσει από τους εργαζόμενους να δεχτούν μείωση των μισθών τους πάνω από 30%.
Απέλυσε με πρωτοβουλία του πάνω από 350 εργαζόμενους προφασιζόμενος διακοπή της συνεργασίας του ΑΠΘ με τους εργολάβους που τους απασχολούσαν, ΟΤΑΝ :
Γνωρίζει από καιρό, μετά από παράσταση του ΠΑΜΕ και του κλαδικού σωματείου εργολαβικών καθαριστριών και φυλάκων ότι – με βάση το νόμο 3863/2010 - είναι υποχρεωμένος να κηρύξει έκπτωτους όλους τους εργολάβους για παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας και να μισθοδοτήσει απευθείας τους εργαζόμενους. Παραβαίνει συνειδητά το νόμο για να θωρακίσει τους εργολάβους που λυμαίνονται το Πανεπιστήμιο.
Σήμερα, σε συνεργασία με την εργολαβική εταιρία ISS, (και επανειλημμένα καταδικασμένη στα ποινικά δικαστήρια) έστησε παράνομα και με τον εκβιασμό της απόλυσης, απεργοσπαστικό μηχανισμό δήθεν για να «καθαρίσει» το πανεπιστήμιο (που δεν μπορούσαν, βέβαια, να το καθαρίσουν οι εργαζόμενοι που απέλυσε η Πρυτανεία).
Σε συνδυασμό με την απειλή των ΜΑΤ που καλεί στο ΑΠΘ, με τη βοήθεια της ναζιστικής – εγκληματικής Χρυσής Αυγής που ζήτησε στη Βουλή, ότι και ο Πρύτανης (σπάσιμο κεφαλιών απεργών), με την αμέριστη συμπαράσταση του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης και του ΣΥΡΙΖΑ πανεπιστημιακών του ΑΠΘ που έβγαλαν ανακοινώσεις στήριξης του απεργοσπάστη Πρύτανη, κατοχυρώνει τη συνέχιση του πλουτισμού των εργολάβων σε βάρος του λαού που χειμάζεται και των εργαζόμενων που απέλυσε.
Το ΑΠΘ ΔΕΝ το καθάρισαν ούτε οι καθηγητές ούτε οι «εθελοντές» φοιτητές. Το «βρώμισαν» οι παράνομοι απεργοσπαστικοί μηχανισμοί της Πρυτανείας που εκβιάζει τους εργολαβικούς, των εργολάβων και του δημάρχου Μπουτάρη που συνέδραμε (επίσης παράνομα) στην αθλιότητα της απεργοσπασίας, ενώ δεν θέλει να καθαρίσει ούτε ένα δρόμο της πόλης.
ΝΤΡΟΠΗ !
Η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, κόντρα στα παιχνίδια της Πρυτανείας, της κυβέρνησης, της πλειοψηφίας του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και της ηγεσίας του επιχειρησιακού σωματείου (που πίεζαν για μειώσεις μισθών και παίζουν παιχνίδια εξουσίας της ΠΑΣΚΕ με τον ΣΥΡΙΖΑ στις πλάτες των εργαζόιμενων), σε όλους όσους συμπαραστέκονται σ’ αυτή την άθλια πολιτική, θα συνεχίσει να στηρίζει τους εργολαβικούς εργαζόμενους, απαιτώντας :
• Άμεση επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΘ
• Πληρωμή τους, απευθείας από το ΑΠΘ όπως ορίζει ο νόμος, ΤΩΡΑ.
• Κατάργηση όλων των εργολάβων. Μόνιμη δουλειά για όλους τους εργολαβικούς, σε άμεση σχέση με το ΑΠΘ.



ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Γραμματεία Θεσσαλονίκης


Θεσσαλονίκη 29.11.2012



Δεν υπάρχουν σχόλια :