Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Ο καιρός

ΝΕΩΤΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΥΣΩΝΑ

Το κύμα καύσωνα που επηρεάζει τη χώρα θα συνεχίσει, σύμφωνα με τις νεώτερες προγνώσεις με μεγάλη ένταση μέχρι και τη Δευτέρα 16/07. Πιο συγκεκριμένα:

Οι μέγιστες θερμοκρασίες στα ηπειρωτικά την περίοδο από Τετάρτη 11/07 μέχρι και Δευτέρα 16/07 θα κυμαίνονται στα επίπεδα των 39 ως 41 βαθμών, με τις υψηλότερες τιμές σε περιοχές της Βόρειας, Δυτικής και Κεντρικής Ελλάδας.

Στην νησιωτική χώρα οι μέγιστες θερμοκρασίες δεν αναμένεται να ξεπεράσουν τους 34-35 βαθμούς, με εξαίρεση τα νησιά του Ανατ. Αιγαίου που βρίσκονται κοντά στις ακτές της Τουρκίας, όπου η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει στους 37-39 βαθμούς. Υψηλές θερμοκρασίες θα σημειώνονται τοπικά και στη Νότια Κρήτη.

Στην Αττική η θερμοκρασία θα φτάνει τοπικά στους 38-40 βαθμούς, ενώ θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη στις ανατολικές παραλιακές περιοχές του νομού.

Στη Θεσσαλονίκη η θερμοκρασία θα φτάσει τοπικά στους 36-38 βαθμούς.

Σημειώνεται ότι στης περισσότερες περιοχές και οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, εντείνοντας το αίσθημα δυσφορίας.

Ενισχυμένοι άνεμοι βορειοδυτικών διευθύνσεων θα πνέουν στο ανατολικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο κατά τη διάρκεια της περιόδου αναφοράς. Ενισχυμένοι βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν τοπικά και στο Ιόνιο.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, σημαντική πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται από τις 18 Ιουλίου.
Περισσότερες πληροφορίες δίνονται στις κατά τόπους προγνώσεις, καθώς και στο χάρτη επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012, Ωρα: 1000
Κ. Λαγουβάρδος-Β. Κοτρώνη
ΕΑΑ-Πεντέλη



meteo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :