Τρίτη, 19 Ιουνίου 2012

Ε.Λ.Τ.Ε.Ε. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ: 1ος ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ - 1ου ΠΟΔΙΟΥ

Μετά την επιτυχία της 1ης ποδηλατοδρομίας του Δήμου Νέας Προποντίδας, σε συνδιοργάνωση με τον Ο.Π.Α. του Δήμου Νέας Προποντίδας, η Ε.Λ.Τ.Ε.Ε. Χαλκιδικής κατέγραψε στο ενεργητικό της άλλη μια ποδηλατική - κοινωνική δράση. Με την τριμερή σύμπραξη – συνεργασία, της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. (εκπροσωπούμενης από τον Οργανωτικό Γραμματέα), της Ε.Λ.Τ.Ε.Ε. Χαλκιδικής (εκπροσωπούμενης από το Γενικό Γραμματέα) και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας (εκπροσωπούμενης από επιχείρηση ποδηλάτων), πραγματοποιήθηκε το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος ο 1ος ποδηλατικός γύρος της χερσονήσου της Κασσάνδρας – 1ου ποδιού.
Με αφετηρία......την Πορταριά, το πρωί του Σαββάτου 2 Ιουνίου, οι ποδηλάτες ακολούθησαν τη διαδρομή Ν. Μουδανιά – Ν. Ποτίδαια – Αγροτικές Φυλακές Κασσάνδρας – Σάνη – Ελάνη – Σίβηρη – Φούρκα – Ν. Σκιώνη όπου και διανυκτέρευσαν. Την Κυριακή 3 Ιουνίου συνέχισαν από τη Ν. Σκιώνη – Αγία Παρασκευή – Παλιούρι – Γλαρόκαβο - Πευκοχώρι – Χανιώτη – Πολύχρονο – Κρυοπηγή – Καλλιθέα – Άφυτο μέχρι τη Ν. Φώκαια όπου διανυκτέρευσαν λόγω της κούρασης, της προχωρημένης ώρας αλλά και της αυξημένης κίνησης τροχοφόρων σε συνδυασμό με τη στενότητα του υπολοίπου δρόμου για την επιστροφή. Το πρωί της Δευτέρας 4 Ιουνίου διανύθηκε το υπόλοιπο της διαδρομής για τον τερματισμό – επιστροφή στην αφετηρία, δηλ. Ν. Φώκαια - Ν. Ποτίδαια – Ν. Μουδανιά – Πορταριά.
Παρά τις κάποιες ατυχείς επιλογές σε ιδιαίτερα ανηφορικές κακοτράχαλες ορεινές διαδρομές (από Σάνη για Σίβηρη) αλλά και παραθαλάσσιες αμμώδεις (από Ν. Ποτίδαια για Σάνη), αναφορικά με την επιπλέον ταλαιπωρία και κούραση, το όλο εγχείρημα απέδωσε πλήρως τα αναμενόμενα δηλ. άσκηση, ψυχαγωγία – ανανέωση –– δράση και περιπέτεια με την ανακάλυψη και ιδιαίτερη επαφή με όλα εκείνα τα στοιχεία που αναδεικνύουν τον τοπικό φυσικό πλούτο, αποδεικνύοντας παράλληλα και διαδίδοντας το μήνυμα ότι το ποδήλατο, πέραν της καθημερινής μετακίνησης μπορεί να αξιοποιηθεί και σαν μέσο πραγματοποίησης τουρισμού.
Επόμενο στόχο, το φθινόπωρο, αποτελεί η διοργάνωση και του 1ου ποδηλατικού γύρου της χερσονήσου της Σιθωνίας – 2ου ποδιού.

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ε.Λ.Τ.Ε.Ε. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣΔεν υπάρχουν σχόλια :