Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Kανονισμός Λειτουργίας στο Κλειστό Γυμναστήριο Πολυγύρου υπάρχει;

Eπιτέλους πρέπει να μπει τάξη στη λειτουργία του Κλειστού Γυμναστηρίου, που καλύπτει τις ανάγκες του ευρύτερου Δήμου Πολυγύρου. Και για να γίνει αυτό πρέπει να αναλάβουν ο Δήμος και ο καθ ύλην αρμόδιος υπεύθυνος Αθλητισμού να εγκρίνουν σε συνεδρίαση τους ένα Κανονισμό Λειτουργίας του Γυμναστηρίου, με τον οποίο θα επιχειρείται η ορθή λειτουργία και προστασία του Γυμναστηρίου, το οποίο τις πρωινές ώρες καλύπτει ανάγκες των παρακείμενων σχολικών μονάδων και τις απογευματινές και βραδινές ώρες τις ανάγκες προπόνησης διαφόρων αθλητικών συλλόγων.


Κανείς δεν ξέρει.......


πόσα κλειδιά κυκλοφορούν, ποιοι μπαίνουν, ποιοι βγαίνουν. Ειδικά στην αίθουσα βαρών είναι απερίγραφτο αυτό που συμβαίνει. Πρώτον μπαίνει μέσα οποιοσδήποτε χωρίς έλεγχο. Τα δυο δεκατριάχρονα που είδα με τα ματιά μου στην αίθουσα την προηγούμενη εβδομάδα να παίζουν με τα βάρη ποιος θα τα προστατεύσει; Κινδυνεύουν άμεσα με τραυματισμό. Για την ακρίβεια απαγορεύεται η χρήση του χώρου από ανήλικους από την στιγμή που δεν υπάρχει στο χώρο υπεύθυνος γυμναστής.
Για να μην αναφερθούμε στο πλιάτσικο που γίνεται συχνά πυκνά. Εξαφανίζονται σε μια νύχτα βαράκια και μπάρες. Πριν λίγες ημέρες ένα ραδιοκασετόφωνο που υπήρχε στον χώρο βρέθηκε σπασμένο.
Θα βοηθήσω λίγο τους κυρίους υπευθύνους παρουσιάζοντας έναν κανονισμό λειτουργίας Γυμναστηρίου:

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
Άρθρο 1. Συμπεριφορά Χρηστών, Επισκεπτών και Θεατών
Όλοι οι χρήστες οι επισκέπτες και οι θεατές του Γυμναστηρίου υποχρεούνται να συμμορφώνονται στα άρθρα του παρόντος κανονισμού και στις υποδείξεις του προσωπικού του.
Κατά την είσοδο στους χώρους του Γυμναστηρίου επιβάλλεται το σχολαστικό σκούπισμα των παπουτσιών.
Απαγορεύεται αυστηρά το κάπνισμα και η χρήση αλκοολούχων ποτών μέσα στο Γυμναστήριο. Η κατανάλωση φαγητού επιτρέπεται μόνο στο χώρο του κυλικείου.
Η είσοδος επισκεπτών θα επιτρέπεται μόνο στους χώρους διοίκησης στις κερκίδες και τους βοηθητικούς χώρους κοινού (τουαλέτες, κυλικείο) κατά τις ώρες λειτουργίας του Γυμναστηρίου.
Η είσοδος θεατών για την παρακολούθηση προγραμματισμένων αγώνων ή άλλων εκδηλώσεων είναι ελεύθερη μία ώρα πριν την έναρξη του αγώνα ή της εκδήλωσης. Απαγορεύεται αυστηρά η είσοδος των θεατών στους χώρους άθλησης.
Σε περίπτωση χρήσης του Γυμναστηρίου για μη αθλητική εκδήλωση, η συμπεριφορά των χρηστών θα υπόκειται στις ανωτέρω παραγράφους. Πρόσθετες υποχρεώσεις θα καθορίζονται από την άδεια χρήσης του χώρου που θα εκδίδει η Επιτροπή Αθλητισμού.
Απαγορεύεται αυστηρά η είσοδος ζώων κάθε είδους στους χώρους του Γυμναστηρίου.
Άρθρο 2. Συμπεριφορά Αθλούμενων
Κατά την είσοδο στο Γυμναστήριο των αθλουμένων θα παραδίδεται η κάρτα μέλους στην υποδοχή και οι αθλούμενοι θα κατευθύνονται στα αποδυτήρια. Η χρήση όλων των αθλητικών χώρων θα επιτρέπεται αυστηρά και μόνο σε όσους φέρουν την κατάλληλη αθλητική περιβολή ανάλογα με το είδος της άθλησης.
Κάθε μέλος εφόσον έχει μαζί του προσωπικά αντικείμενα θα πρέπει να τα κλειδώνει σε ντουλαπάκι στον προθάλαμο των αποδυτηρίων. Η διοίκηση του Γυμναστηρίου δεν φέρει καμία ευθύνη σε περίπτωση απώλειας προσωπικών αντικειμένων οποιασδήποτε αξίας από τον χώρο του Γυμναστηρίου.
Οι αθλούμενοι δεν επιτρέπεται να συμμετέχουν σε καμιάς φύσεως δραστηριότητα, εάν δεν έχουν περάσει τουλάχιστον 3 ώρες, από την τελευταία φορά που γευμάτισαν. Για κάθε αδιαθεσία ή ενόχληση θα πρέπει αμέσως να ενημερώνουν το προσωπικό.
Μετά το πέρας της άθλησης, οι αθλούμενοι θα πρέπει να επαναφέρουν στην αρχική του θέση κάθε αντικείμενο άθλησης που χρησιμοποίησαν. Επίσης θα πρέπει να απομακρύνουν κάθε εξωτερικό αντικείμενο που χρησιμοποίησαν (π.χ. μπουκάλια νερού) χρησιμοποιώντας για τον σκοπό αυτό τους κάδους απορριμμάτων.
Οι αθλούμενοι υποχρεούνται να διατηρούν καθαρούς τους χώρους που χρησιμοποίησαν.
Άρθρο 3. Χρήση της Αίθουσας Αθλοπαιδιών
Η χρήση της αίθουσας αθλοπαιδιών θα περιλαμβάνει ελεύθερη προπόνηση των φοιτητικών ομάδων και των ομάδων των εργαζομένων μετά από προκράτηση ώρας ανάλογα με το άθλημα και διεξαγωγή φιλικών και επισήμων αγώνων με βάση προκαθορισμένο πρόγραμμα.
Η είσοδος στο δάπεδο της αίθουσας θα επιτρέπεται αυστηρά μόνο σε όσους φέρουν τα κατάλληλα αθλητικά υποδήματα.
Οι χρήστες της αιθούσης θα πρέπει να συμμορφώνονται με το ωρολόγιο πρόγραμμα που θα καταρτίζεται από την διοίκηση του Γυμναστηρίου.
Σε ένδειξη σεβασμού προς τους συναθλούμενους θα πρέπει οι χρήστες της αίθουσας να αποφεύγουν τις δυνατές φωνές και τις βωμολοχίες κατά την διάρκεια της προπόνησης ή των αγώνων.
Άρθρο 4. Χρήση της Αίθουσας Οργάνων
Η είσοδος στην αίθουσα οργάνων θα επιτρέπεται αυστηρά μόνο σε όσους φέρουν τα κατάλληλα αθλητικά υποδήματα.
Η χρήση των ηλεκτρονικών οργάνων γυμναστικής και ενδυνάμωσης θα επιτρέπεται μόνο σε όσους φέρουν μαζί τους πετσέτα για τον καθαρισμό του ιδρώτα. Οι αθλούμενοι θα πρέπει να καθαρίζουν σχολαστικά τα όργανα πριν και μετά την χρήση τους.
Η χρήση των ηλεκτρονικών οργάνων γυμναστικής καθώς και των οργάνων ενδυνάμωσης θα πρέπει να περιορίζεται σε χρονική διάρκεια 15 λεπτών κατ’ ανώτατο όριο για το καθένα.
Άρθρο 5. Ωράριο Χρήσης
Για την χρήση του Γυμναστηρίου από τις διάφορες κατηγορίες των μελών του θα καθοριστεί πρόγραμμα από την διοίκηση του Γυμναστηρίου, με βάση το διαθέσιμο προσωπικό. Η χρήση της αίθουσας γυμναστικής θα είναι ελεύθερη σε όλη τη διάρκεια του ωραρίου που θα καθορισθεί..
Άρθρο 6. Λοιπές Διατάξεις
Τροποποίηση των άρθρων του παρόντος κανονισμού καθώς και προσθήκη νέων είναι δυνατή μετά από απόφαση της Επιτροπής Αθλητισμού Δήμου Πολυγύρου.
Θέματα χρήσης του Γυμναστηρίου που δεν περιλαμβάνονται στον παρόντα κανονισμό θα εξετάζονται από την Επιτροπή Αθλητισμού Δήμου Πολυγύρου η οποία έχει την εποπτεία και την ευθύνη για την καλή λειτουργία του Γυμναστηρίου.
Καλό είναι να γίνουν όλα τα παραπάνω αλλά και πολλά περισσότερα (φύλαξη κατά τις νυχτερινές ώρες) για να μην ξυπνήσουμε κάποια μέρα και δούμε να λείπουν από το Κλειστό γυμναστήριο η σάουνα, οι μπασκέτες και πιθανόν κανένας λέβητας.
Για το χιλιοειπωμένο θέμα της σκεπής χαλάμε σάλιο να το ξαναθυμίζουμε. Απλώς αναφέρω ότι μετά την καταιγίδα της προηγούμενης εβδομάδας το νερό έσταζε και σε δυο νέα σημεία μέσα στο παρκέ αυτή την φορά. Στο παρκέ που γυμνάζονταν εκείνη την στιγμή κορασίδες τους ΑΟΠ. Ευτυχώς χωρίς τραυματισμούς εκείνη την ημέρα. Αλλά ως πότε θα μπορούμε να το αποφύγουμε και αύτο;;; Υπάρχει άραγε κάποιος που μπορεί να πάρει θέση για το τι θα γίνει για να αποφύγουμε τα χειροτέρα;
Σφυρής Δ. Ιωάννης
Πρώην Πρόεδρος ΑΟΠ
ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια :