Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ Δήμου Αριστοτέλη

Δύο νέα ακίνητα περιέρχονται στην κυριότητα του Δήμου Αριστοτέλη.
 Παραχωρούνται, χωρίς αντάλλαγμα, από τον Ε.Ο.Τ. τα ακίνητα του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου Αρναίας (Αρχοντικό Ιατρού) και του Τουριστικού Περιπτέρου Σταγείρων.


Μετά την παραχώρηση του κτηρίου της Μαθητικής Εστίας Αρναίας και των εγκαταστάσεων του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Αρναίας (πρώην ΚΕΓΕ Αρναίας), δύο ακόμη σημαντικά ακίνητα περιήλθαν.......



στην κυριότητα του Δήμου Αριστοτέλη.
Σε εφαρμογή του Ν. 4049/2012 παραχωρήθηκαν κατά κυριότητα, χωρίς αντάλλαγμα, στο Δήμο Αριστοτέλη τα ακίνητα του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου Αρναίας και του Τουριστικού Περιπτέρου Σταγείρων.
Τα συγκεκριμένα ακίνητα ήταν ιδιοκτησίας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.) και διοίκησης, διαχείρισης και εκμετάλλευσης της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. (ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε. )
Πρόκειται για εδαφική έκταση 335 τ.μ. μετά κτίσματος (Αρχοντικό Ιατρού/Ιατράδικο) όπου στεγάζεται στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Αρναίας και εδαφική έκταση 900 τ.μ. μετά του Τουριστικού Περιπτέρου Σταγείρων.
Στο προσεχές χρονικό διάστημα θα γίνει η παράδοση των ακινήτων και η σύνταξη του σχετικού πρωτοκόλλου παράδοσης-παραλαβής. Στο μεταξύ η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. (ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε.) θα προβεί στη διαδικασία της μεταγραφής των ακινήτων στο αρμόδιο Υποθηκοφυλακείο στο όνομα του Δήμου Αριστοτέλη.
Με τη μεταβίβαση της κυριότητας των ανωτέρω ακινήτων στο Δήμο Αριστοτέλη, δίνονται νέες δυνατότητες στο Δήμο σε ό,τι αφορά το σχεδιασμό για την καλύτερη αξιοποίησή τους.

Με δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Χρήστος Πάχτας ανέφερε τα εξής:
«Πρόκειται για μία θετική εξέλιξη, με την οποία δύο ακόμη σημαντικά ακίνητα περιήλθαν στην κυριότητα του Δήμου Αριστοτέλη.
Με την παραχώρηση της κυριότητας, της διοίκησης και διαχείρισης των δύο αυτών ακινήτων, ανοίγονται νέες προοπτικές για την αξιοποίησή τους.
Πρόκειται για δύο ακίνητα που θα αξιοποιηθούν με τον καλύτερο τρόπο από την πλευρά του Δήμου Αριστοτέλη, ώστε να προσδώσουν σημαντικά οφέλη στους τομείς του πολιτισμού και του τουρισμού».



Δεν υπάρχουν σχόλια :