Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Ιδιωτικοποιήσεις, αποκρατικοποιήσεις ή αλλιώς το ξεπούλημα της Ελλάδας.

Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε πως εάν καταφέρει την δημιουργία αριστερής κυβέρνησης, θα κρατικοποιήσει, ή αλλιώς αποϊδιωτικοποιήσει (λέξη που εφηύρε ο pitsirikos) τράπεζες και άλλους οργανισμούς. Αυτό είναι και το αυτονόητο που πρέπει να γίνει.

Η απαράδεκτη νεοφιλελεύθερη τακτική που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μεγαλοεργολάβων και των πολυεθνικών, βασίζεται στο κέρδος με θεμιτά ή αθέμιτα μέσα. Για παράδειγμα όταν μία επιχείρηση όπως η ΕΥΔΑΠ γίνει ιδιωτική μέσα στα ψιλά γράμματα κρύβεται η συντήρηση των υποδομών της από τους Έλληνες φορολογούμενους, ενώ τα κέρδη της 100% πηγαίνουν στην εταιρία που την έχει αγοράσει για ψίχουλα.

Ενδεικτικό είναι το παράδειγμα που ολόκληρη η ΔΕΗ παζαρεύεται στην τιμή ενός ΜΟΝΟ σταθμού της (δείτε το ντοκυμαντέρ catastroika για του λόγου το αληθές).

Ας μην αναρωτιέται πλέον ο κόσμος ποια πολιτική πρεσβεύουν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Είναι η νεοφιλελεύθερη δεξιά.
Και αυτοί που τους ψηφίζουν βάζουν το λιθαράκι τους στο ίδιο το ξεπούλημα της χώρας. Έχουν ρίξει όλο το φταίξιμο στους δημόσιους υπαλλήλους και μιλάνε για εξυγίανση του δημόσιου τομέα. Δεν τους πιστεύω και ελπίζω το ίδιο να κάνει και ο λαός στις επόμενες εκλογές του Ιουνίου.

dimkyyy

Δεν υπάρχουν σχόλια :