Πέμπτη, 10 Μαΐου 2012

Ο καιρός

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά και βροχές με τοπικές καταιγίδες στα κεντρικά, βόρεια και δυτικά ηπειρωτικά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες περιμένουμε την Πέμπτη 10 Μαΐου 2012. Παράλληλα, ενίσχυση θα παρουσιάσουν οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 26 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 16 έως 26 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 17 έως 29 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 18 έως 24 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη και από 17 έως 26 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και τοπικά στις Κυκλάδες και το Βόρειο Αιγαίο σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς έως 3 μποφόρ, οι οποίοι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς σχεδόν μέτριους έως μέτριους 4-5 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες περιμένουμε την Πέμπτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Σαρωνικό μέτριοι 5 μποφόρ και στα ανατολικά ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, με πρόσκαιρη εξασθένηση μετά το απόγευμα.

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής ή τοπικής καταιγίδας κυρίως στα ορεινά περιμένουμε την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς έως 3 μποφόρ, όπου τις μεσημεριανές ώρες πρόσκαιρα θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς έως 4 μποφόρ.meteo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :