Τρεις υποθέσεις γεμάτες ... διαπλοκή!!!
Λάζαρος Ελευθεριάδης
aegeantimes.gr
Η κοροϊδία την οποίαν υφιστάμεθα ως πολίτες, από αυτό το “σάπιο” πελατειακό και σαθρό πολιτικό σύστημα δεν έχει όρια. Το θράσος περισσεύει από τούς πολιτικούς μας, βο(υ)λευτές, υπουργούς και εν γένει διαχειριστές της εξουσίας, σε αυτόν τον τόπο.
Ειδικότερα όμως από τους βο(υ)λευτές του Ελληνικού κοινοβουλίου την τελευταία τριετία, η κοροϊδία, τείνει να εξελιχθεί σε μόνιμη τραγωδία, με συμπεριφορές ανάλογες απέναντι “ιθαγενών”.
Υποτιμούν απροκάλυπτα την νοημοσύνη μας όταν συγχρόνως με τα αίσχη τους (και θα εξηγήσω παρακάτω τι εννοώ) έρποντας και μειδιώντας, αναζητούν ώς χαμαιλέοντες, να υποκλέψουν ξανά την ψήφο μας.
Δεν αναφέρομαι συλλήβδην σε oλους τούς βουλευτές, υπάρχουν φωτεινές, πλην όμως ελάχιστες, εξαιρέσεις του κανόνα.
Δυστυχώς υπάρχει μια μερίδα Ελλήνων πολιτών οι οποίοι θα ξεγελαστούν από τις “γαλιφιές” των επαγγελματιών του είδους.
Η χώρα εισήλθε σε μία περίοδο “κρίσης” από τον Σεπτέμβριο του 2009, όταν ο τότε νεοεκλεγείς πρωθυπουργός ΓΑΠ υπεσχέθη ότι τα “λεφτά υπάρχουν”, εξαπατώντας τον Ελληνικό λαό, υφαρπάζοντας την ψήφο του. Ο ίδιος υπεσχέθη ότι δεν θα “προστρέξουμε” στο ΔΝΤ προς αναζήτηση της σχετικής οικονομικής βοήθειας, βάζοντας μάλιστα το “περίστροφο” πάνω στο τραπέζι(!), και ήταν ο ίδιος όταν πολύ σύντομα απο το Καστελόριζο ανακοίνωνε την προσφυγή στον τριμερή δανεισμό της χώρας, υπακούοντας ώς υποτακτικός και υπόδουλος τας εντολάς των πιστωτών-τοκογλύφων, και όπως φαίνεται πλέον σήμερα και τας εντολάς των παγκόσμιων κερδοσκόπων.
Υπεσχέθη ο ΓΑΠ, ότι ο Ελληνικός λαός δεν θα υποστεί απώλεια της Εθνικής του κυριαρχίας, και ήταν ο ίδιος ο οποίος ανακοίνωσε κατόπιν την απώλειά της.
Υπεσχέθη ότι δεν θα επιβληθούν νέα φορολογικά μέτρα και επεβλήθησαν λίγες ημέρες μετά από την δήλωσή του, και συνεχίζουν μέχρι και σήμερα να επιβάλλουν μέτρα ανάλγητα και σκληρά τα οποία όμως πλέον δεν αντέχει ο Ελληνικός λαός.
Μεταβίβασαν την εξουσία “θεωρητικώς” σε άλλη κυβέρνηση, πρακτικά παρέμειναν οι ίδιοι, οι “κηπουροί” του ΓΑΠ, στον κ. Λ. Παπαδήμου, χρησιμοποιώντας τον, ώς πολιτικό άλλοθι διάχυσης των τεράστιων ευθυνών τις οποίες έχουν.
Και ενώ υπέγραψαν οι κύριοι υπουργοί της κυβέρνησης Παπαδήμου (Βενιζέλος, Λοβέρδος, Αβραμόπουλος, Ρέππας, Διαμαντοπούλου, κτλ.), και συνεχίζουν έως και σήμερα να υπογράφουν “φιρμάνια” για εξοντωτικά, άδικα και δυσανάλογα μέτρα είς βάρος του Έλληνα εργαζόμενου πολίτη, σήμερα έρχονται ως “κοινοί χαμαιλέοντες”, αλλάζοντας το πολιτικό χρώμα τους, να ζητήσουν την επιβεβαίωσή τών πράξεών των.
Ας δούμε όμως χαρακτηριστικά και συμπεριφορές αυτών των “εθνοπατέρων” της διαχείρισης και της διαπλοκής με την εξουσία.
Πρώτη υπόθεση : Αναφορά προς τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο, ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, αλλά και αίτηση κατάθεσης εγγράφων, κατέθεσαν οι βουλευτές της ΝΔ Γεράσιμος Γιακουμάτος και Κώστας Τζαβάρας, ζητώντας διευκρινίσεις σχετικά με όσα έχει υποστηρίξει ο ελληνικής καταγωγής βουλευτής του Ελβετικού Κοινοβουλίου, Ιωσήφ Ζησιάδης, για Έλληνες βουλευτές με μεγάλες καταθέσεις σε τράπεζες της Ελβετίας.
Ο κ. Ζησιάδης στην εκπομπή «Έρευνα» του Παύλου Τσίμα στο Mega κατήγγειλε ότι δεν προχωρά η φορολογική συμφωνία που έχει προτείνει από το 2005 η ελβετική κυβέρνηση στην ελληνική «γιατί οι πιο πολλοί βουλευτές δεξιοί, του ΠΑΣΟΚ έχουν πάρα πολλά χρήματα εδώ στην Ελβετία και τα συμφέροντα δεν είναι να δηλωθούν και να είναι ανοικτοί λογαριασμό όπως εμείς θέλουμε να είναι με όλες τις χώρες του κόσμου».
Ο κ. Πετσάλνικος, σε γραπτή απάντησή του προς τους δυο βουλευτές τους ενημερώνει ότι ήδη ο Γ` αντιπρόεδρος της Βουλής και πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου των οικονομικών των κομμάτων και των βουλευτών κ. Ευ.Αργύρης, έχει ζητήσει από τον κ. Βενιζέλο κάθε διαθέσιμο στοιχείο για κατοχή τραπεζικών λογαριασμών στο εξωτερικό από πολιτικά πρόσωπα τα οποία τυχόν προέκυψαν από τους ελέγχους του υπουργείου Οικονομικών.
«Η επιτροπή της Βουλής με την λήψη των σχετικών στοιχείων θα προβεί, όπου κριθεί απαραίτητο, σε επανέλεγχο των υποβληθεισών δηλώσεων περιουσιακής
κατάστασης», καταλήγει ο Φ.Πετσάλνικος.
Όσο τα αποτελέσματα αυτής της δήθεν “έρευνας” τα είδαν οι επερωτώντες βουλευτές αλλο τόσο τα είδαμε και εμείς.
Δεύτερη υπόθεση : πόθεν έσχες των βο(υ)λευτών, “Αναδρομικός έλεγχος των πολιτικών”
Στην πρόταση νόμου, στην οποία, κατά τη συζήτηση, ενσωματώθηκαν πολλές βελτιωτικές προτάσεις, προβλέπονται μεταξύ άλλων:
Αναδρομικός επανέλεγχος των πολιτικών από το 1974 μέχρι 2010.
Ανάρτηση στο Διαδίκτυο των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης, όχι μόνο των πολιτικών αλλά και όλων των υπόχρεων σε δήλωση «πόθεν έσχες».
Κατάσχεση υπέρ του δημοσίου οποιουδήποτε περιουσιακού στοιχείου έχει παραλειφθεί να δηλωθεί, αν μέσα σε τρεις μήνες δεν έχει αποδειχθεί ότι νομίμως έχει αποκτηθεί.
«Η θετική αντιμετώπιση αυτής της νομοθετικής πρωτοβουλίας από όλες τις πτέρυγες της Βουλής δίνει στον ελληνικό λαό ένα καλό δείγμα γραφής του πολιτικού κόσμου. Στέλνει το μήνυμα ότι η συντριπτική πλειονότητα των πολιτικών δεν έχει καμία σχέση με ορισμένους, που είναι και η εξαίρεση του κανόνα, οι οποίοι μπαίνουν στη πολιτική για άλλους λόγους και όχι για αυτούς που τους εκλέγει ο ελληνικός λαός» υπογράμμισε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης.
«Η πρόταση αυτή δείχνει τον δρόμο της εθνικής συνεννόησης στα μεγάλα ζητήματα της χώρας» τόνισε ο γραμματέας πολιτικού σχεδιασμού της ΝΔ Μάξιμος Χαρακόπουλος
«Με τον πιο ορθό τρόπο αυτή η πρόταση δημιουργεί τις θεσμικές προϋποθέσεις για έναν ουσιαστικό και εκτενή έλεγχο της περιουσιακής κατάστασης όλων όσων εμπλέκονται στον δημόσιο βίο» ανέφερε από την πλευρά του, ο εισηγητής της ΝΔ Κωνσταντίνος Τζαβάρας.
Ο κ. Α.Σαμαράς δηλώνει: "Το πόθεν έσχες υπουργών και βουλευτών θα ελέγχεται συνταγματικά από ειδικό σώμα".
Δήλωση της περιουσιακής τους κατάστασης υπέβαλαν οι 300 εν ενεργεία βουλευτές, οι 22 ευρωβουλευτές, 189 τέως βουλευτές, οκτώ εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί, 13 τέως ευρωβουλευτές, 27 υπεύθυνοι οικονομικών των κομμάτων και 13 τέως υπεύθυνοι οικονομικών των κομμάτων.
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Επιτροπής Ελέγχου «πόθεν έσχες» της Βουλής, κανένας πολιτικός δεν εμφανίζεται να έχει καταθέσεις σε ελβετική τράπεζα, και δεν φαίνεται να υπάρχουν μεγάλα ποσά κατατεθειμένα σε ξένες τράπεζες.
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου Βαγγέλης Αργύρης δήλωσε ότι «αν βρεθεί κάποιος να έχει έστω και 100 ευρώ σε ελβετική τράπεζα και δεν το έχει δηλώσει, έχει παρανομήσει».
Ακούσατε τίποτα έκτοτε, τουλάχιστον περί του “πόθεν”, διότι το “έσχες” δηλώνεται, το “πόθεν” ελέγχεται;;;
Και αν ναι, γιατί δεν δημοσιοποιούνται εάν δικαιολογούνται τα αποτελέσματα του ελέγχου του “πόθεν” ;;;
Αποδεκτή έγινε η πρόταση νόμου από τον υπουργό Διοικητικής μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, σχετικά με το πόθεν έσχες βουλευτών, δημοσίων λειτουργών και ιδιοκτητών ΜΜΕ, όπως αναφέρει το δελτίο τύπου της κυβέρνησης της 08.03.2012 (http://government.gov.gr/2012/03/08/27622/).
ΕΡΩΤΗΜΑ : Γιατί μέχρι σήμερα δεν έγινε νόμος του κράτους, και δεν εφαρμόζεται άμεσα ;;;
Γιατί ουδείς δεν ασχολείται με την “προίκα” του Ελληνικού κράτους στους “Εθνοπατέρες” ;;;
O ισχύον νόμος ν. 3213/2003 του “πόθεν έσχες” και ειδικότερα στο άρθρο 7 , περί περιορισμών διενέργειας χρηματιστηριακών συναλλαγών, στην παρ. 1, αναφέρει ότι οι περιορισμοί των παραγράφων 1 και 2 του άρθρου 32 του Ν.2843/2000(φεκ 219Α’) επεκτείνονται στους βουλευτές και ευρωβουλευτές, στον γενικό γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου ...όταν ενεργούν ατομικά, καθώς και για λογαριασμό των συζύγων και των ανήλικων τέκνων τους.
Πώς λοιπόν υπουργοί και βο(υ)λευτές αναρτούν στο διαδίκτυο, σελίδες με κατοχή μετοχών στο Ελληνικό χρηματιστήριο όταν αυτό απαγορεύεται ρητά από τον νόμο;;;
Πώς μένουν εκτός της φυλακής, και δεν εφαρμόζεται ο νόμος περί του “πόθεν έσχες¨( Ν.3213/2003 άρθρο 7 παρ. 1 και 2), πολιτικοί (υπουργοί, βουλευτές, κτλ.) οι οποίοι αποδεδειγμένα έχουν στην κατοχή τους μετοχές του Ελληνικού χρηματιστηρίου, πραγματοποιώντας συναλλαγές και αποκομίζοντας τεράστια κέρδη, συμμετέχουν σε (OOF SHORE), όταν ο νόμος είναι απολύτως σαφής στό ότι αυτό, (η συμμετοχή σε OFF SHORE και η διενέργεια χρηματιστηριακών συναλλαγών), αποτελεί ποινικό αδίκημα και τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους, καθώς επίσης με επιβολή χρηματικής ποινής ανάλογης του αδικήματος ;;;
Τελικά πού εφαρμόζεται ο νόμος, στους πληβείους Έλληνες ;;;
«Η δική μου πρόταση είναι κατάργηση κάθε απόρρητου, φορολογικού, τραπεζικού, ακόμα και του εμπορικού απόρρητου στα λεγόμενα, δημόσια πρόσωπα»
Τρίτη υπόθεση : Οι υπέρογκοι μισθοί των Ελλήνων βουλευτών έγιναν θέμα στο blog του γνωστού Γάλλου δημοσιογράφου Jean Quatremer ο οποίος κάνει λόγο για ``ένα πολύ ιδιαίτερο αίσθημα της “αλληλεγγύης”, σε μια χώρα που βυθίζεται κάθε μέρα πιο βαθιά μέσα στην κρίση``.
Όπως σημειώνει ο Quartemer, ο καθαρός μηνιαίος μισθός ενός Ελληνα βουλευτή αγγίζει τα 8.500 ευρώ, ποσό στο οποίο πρέπει να προστεθούν επίδομα δαπανών ύψους 4.900 ευρώ, επίδομα συμμετοχής στη Βουλή ύψους 1.200 ευρώ, στεγαστικό επίδομα 1.000 ευρώ (για τα μέλη της επαρχίας), τέλος 1.800 ευρώ για έξοδα γραφείου, ενώ τα έξοδα μεταφοράς τους τα καλύπτει το κράτος.
Επιπλέον τούς χορηγεί αυτοκίνητο για όσο διάστημα είναι μέλη του Ελληνικού κοινοβουλίου.
Στη Γαλλία οι βουλευτές αμείβονται με 5.247 ευρώ καθαρό μισθό, 6.412 ευρώ για διάφορες δαπάνες, 9.138 ευρώ επίδομα για βοηθούς, μεταφορά και δωρεάν τηλέφωνο.
Στην Ιταλία, τα μέλη του Κοινοβουλίου κερδίζουν περισσότερα από 90.000 ευρώ μεικτά ετησίως και υπόκεινται σε μειώσεις 10%, ενώ 20% λιγότερα θα πάρουν αυτοί που βγάζουν περισσότερα από 150.000 ευρώ.
Αλλά δεν μπορούν και να παραπονεθούν, καθώς δεν θα υποστούν μειώσεις σε επιδόματα, όπως στεγαστικό επίδομα των 3.500 ευρώ για όσους δεν ζουν στη Ρώμη, επίδομα δαπανών 3.690 ευρώ, κλπ.
Αντίθετα, στη Γερμανία, έχουν δικαίωμα μόνο σε ένα μισθό των 7.688 ευρώ το μήνα, χωρίς πρόσθετα επιδόματα.
Όπως φαίνεται οι “δικοί” μας, οι Έλληνες βο(υ)λευτές είναι οι πιο καλοπληρωμένοι της Ευρώπης ;;;
Η κοινωνία βράζει, η ανεργία αυξάνεται ραγδαία, οι μισθοί και οι συντάξεις πετσοκόβονται, αλλά οι βο(υ)λευτές μας, δείχνουν να είναι στον κόσμο τους, παρά τους προπηλακισμούς, τούς οποίους, κάποιοι δέχονται σχεδόν σε κάθε δημόσια εμφάνισή τους.
Σήμερα η βουλευτική αποζημίωση διαμορφώνεται σε επίπεδα λίγο διαφορετικά, δηλαδή ο μισθός που βάζει καθαρά στο χέρι ένας βουλευτής, είναι κατά μέσο όρο 5.934,87 μετά τη μείωση του 5% από την έκτακτη εισφορά και του 3% υπέρ των ανέργων. Το ποσό αυτό αυξάνεται φυσικά όταν ο βουλευτής συμμετέχει σε πολλές επιτροπές της Βουλής (για κάθε συμμετοχή σε επιτροπή η αμοιβή του είναι 150 ευρώ).
Επίσης πρόσθετα πληρώνουμε :
επίδομα γραφείου: 935 ευρώ (με αυτό οι βουλευτές πληρώνουν το ενοίκιο του γραφείου τους)
- οικογενειακό επίδομα: 35 ευρώ (είναι στην ουσία το επίδομα γάμου)
- ταχυδρομικά τέλη: 1.136 ευρώ (είναι η συμφωνία ατέλειας που έχουν τα ΕΛΤΑ με τη Βουλή για να στέλνουν οι βουλευτές κάρτες και εκλογικό υλικό στους ψηφοφόρους τους)
- έξοδα κίνησης: 364 ευρώ (για τους βουλευτές της επαρχίας το ποσό ξεπερνά τα 600 ευρώ το μήνα)
έξοδα για κινητό τηλέφωνο: εώς 200 ευρώ (εάν ο λογαριασμός ειναι μεγαλύτερος ο βουλευτής το πληρώνει από την τσέπη του -κρίμα το παιδί !!!)
Ειδικώτερα για τους βο(υ)λευτές επαρχίας πληρώνουμε επιπλέον :
επίδομα ενοικίου: 1.000 ευρώ (είτε για να νοικιάσουν σπίτι στην Αθήνα είτε για να πληρωθεί το ξενοδοχείο τους με το οποίο έχει σύμβαση η Βουλή)
52 αεροπορικά εισιτήρια για τις μετακινήσεις τους (κυρίως για τους βουλευτές νησιωτικών περιοχών και της Βόρειας Ελλάδας).
Mετά από κάθε εκλογική διαδικασία, οι νεοεκλεγμένοι βουλευτές λαμβάνουν ένα επίδομα εφάπαξ 5.000 ευρώ, για να επανδρώσουν το πολιτικό τους γραφείο, ενώ όσοι βουλευτές επανεκλέγονται παίρνουν 3.000 ευρώ, για να ανανεώσουν τον εξοπλισμό του γραφείο τους.
Επιπλέον, κάθε βουλευτής μπορεί να έχει 5 συνεργάτες, 4 αποσπασμένους υπαλλήλους του Δημοσίου και έναν επιστημονικό συνεργάτη, ο οποίος πληρώνεται από τη Βουλή.
Επίσης για τους βουλευτές που είναι για παράδειγμα μηχανικοί ή δικηγόροι και οι οποίοι δεν ασκούν το επάγγελμά τους η Βουλή επιβαρύνεται με τις ασφαλιστικές εισφορές τους τις οποίες καταβάλλει στα ταμεία τους.
Η μεγάλη πρόκληση όμως είναι, πως το αφορολόγητο που απολαμβάνουν οι βουλευτές αγγίζει το 68% του εισοδήματός τους.
Μέχρι πρόσφατα λόγω της αυτοτελούς φορολόγησης οι περισσότεροι βουλευτές επιβαρύνονταν ελάχιστα όμως τώρα καταργείται η αυτοτελής φορολόγηση και ο βουλευτής θα φορολογείται επί του συνολικού εισοδήματός του.
Άκουσε κανείς να συζητούν οι Εθνοπατέρες για μείωση εθελοντικώς των βουλευτικών αποζημειώσεών τους;;;
Η αλλυλεγγύη του Έλληνα Βουλευτή στον Έλληνα εργαζόμενο πολίτη, εξαντλείται στην καθημερινή του κοροιδία ;;;
Δυστυχώς !!!
Τα συμπεράσματα επαφίενται στους αναγνώστες οι οποίοι θα κληθούν στις 6 Μαΐου του 2012 να αναδείξουν την νέα Ελληνική κυβέρνηση στον τόπο.
Ας αποφασίσουμε εάν θέλουμε μια νέα αρχή στην Δημοκρατία μας, ή άλλως στην κατάργηση της Τραπεζοκρατίας και της απροκάλυπτης κοροϊδίας!!!
--
Πηγές : http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231139771
: http://www.fimes.gr/2011/11/poso-mistho-pairnoun-vouleutes/ #ixzz1tY27BMIP
Τετάρτη 2 Μαΐου 2012
Εθνοπατέρες σε απόγνωση!
Ετικέτες
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
,
ΕΛΛΑΔΑ
,
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
,
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης
(
Atom
)
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου