Τετάρτη, 2 Μαΐου 2012

Καταγγελία για τα γεγονότα στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης

Η αχτίδα ΑΕΙ-ΤΕΙ της Κ.Ο. Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ καταγγέλλει τους τραμπουκισμούς και την προσπάθεια τρομοκράτησης από την πλευρά της φοιτητικής παράταξης της ΝΔ, ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης ενάντια σε φοιτητές, που ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του συλλόγου εκτάκτων καθηγητών του ΤΕΙ και του ΜΑΣ, βρέθηκαν σήμερα το πρωί στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στην διεξαγωγή των εκλογών για την ανάδειξη του νέου συμβουλίου διοίκησης του ιδρύματος.

Συγκεκριμένα από το πρωί δεκάδες ΔΑΠίτες βρίσκονταν στην στάση του ΤΕΙ, προπηλάκιζαν και έβριζαν όσους φοιτητές κατέβαιναν από τα λεωφορεία και δεν ήταν δικοί τους, ενώ έφτασαν σε σημείο να ψάχνουν τσάντες, να κλείνουν τις εισόδους του ΤΕΙ για να μπορούν να ελέγχουν ποιοι είναι αυτοί που μπαίνουν και βγαίνουν. Ο τραμπουκισμός τους κορυφώθηκε όταν χτύπησαν 4 φοιτητές, μέλη του ΜΑΣ, και τους έκλεισαν για αρκετή ώρα μέσα σε γραφείο παίρνοντας τις ταυτότητες και τα κινητά τους.
Αυτή είναι η πολιτική της «τάξης» και της «ασφάλειας» που ευαγγελίζεται η ΝΔ. Με κάθε μέσο, και κάθε κόστος τραβάν μπροστά για να υλοποιήσουν τις αντιλαϊκές πολιτικές.
Τεράστιες είναι οι ευθύνες και της σημερινής διοίκησης του ΤΕΙ (στηρίχθηκε από ΠΑΣΟΚ- ΝΔ) που για άλλη μια φορά βρέθηκε χέρι χέρι με την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για να προχωρήσει τους σχεδιασμούς της.
Χαρακτηριστική είναι και η στάση των δυνάμεων που στηρίζουν και στηρίζονται από τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, εκλεγμένοι συνδικαλιστές των μόνιμων καθηγητών, οι οποίοι ενώ καταγγέλλουν τους τραμπουκισμούς συνεχίζουν να είναι υποψήφιοι και να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία. Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά η αφερεγγυότητα και ο ρόλος αυτών των δυνάμεων που από τη μια μεριά «καταγγέλλουν» το νέο νόμο πλαίσιο και από την άλλη τελικά υλοποιούν τις περισσότερες από τις πλευρές του!
Η νεολαία, οι εργαζόμενοι, ο λαός πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα. Η ένταση της αντιλαϊκής επίθεσης παίρνει τη μορφή τόσο της κρατικής καταστολής, όσο και των παρακρατικών μεθόδων, όπως αυτές που χρησιμοποίησε σήμερα η φοιτητική παράταξη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.
Οι εργαζόμενοι, οι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι που δεν συμβιβάζονται με την αντιλαϊκή πολιτική και οι φοιτητές δεν τρομοκρατούνται. Μαζικά μέσα από τα σωματεία τους συλλόγους και τις Επιτροπές Αγώνα θα οργανώσουν την πάλη τους ενάντια στην εφαρμογή του νέου νόμου-πλαίσιο.

Το εργατικό και λαϊκό κίνημα θα συνεχίσει ακόμα πιο δυναμικά την πάλη του ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα και τους νόμους που στηρίζουν και υλοποιούν το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και οι συνοδοιπόροι τους. Θα βάλει στην άκρη τις δυνάμεις εκείνες που το υπονομεύουν. Στις 6 του Μάη ο λαός θα δώσει την απάντηση με μαζική ψήφο στο ΚΚΕ.

Θεσσαλονίκη, 2/5/2012
Αχτίδα ΑΕΙ-ΤΕΙ
της Κ.Ο. Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ


--------------------------------------------------------------------
για το ίδιο γεγονός ακολουθεί και 2η καταγγελία
--------------------------------------------------------------------


Καταγγελία Ε.Α.Α.Κ. για τα γεγονότα στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης

Σήμερα Τετάρτη 2/5 είχαν οριστεί οι εκλογές για την ανάδειξη του Συμβουλίου Διοίκησης στα ΤΕΙ. Πτυχή του Νόμου – Διαμαντοπούλου με την οποία ήρθε σε αντιπαράθεση το φοιτητικό κίνημα, μερίδα καθηγητών και εργαζόμενοι του πανεπιστημίου σε όλη την Ελλάδα, αποτρέποντας σε μεγάλο βαθμό ένα από τα πρώτα βήματα εφάρμογής του. Ενός νόμου που ψηφίστηκε στις 24 Αυγούστου από το μαύρο μέτωπο ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ πυροδοτώντας κύμα 300 καταλήψεων πανελλαδικά στα πανεπιστήμια. Η σθεναρή αντίσταση του φοιτητικού κινήματος και ο κοινός του αγώνας με εργαζόμενους και κομμάτι του διδακτικού προσωπικού ενάντια στη διάλυση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας ήταν που ανάγκασε το υπουργείο να επαναδιαπραγματευθεί την τακτική εφαρμογής του νόμου επιδιώκοντας να διαμορφώσει συμμαχίες εντός του πανεπιστημίου.

Αρκετό καιρό μετά από τις τελευταίες αποτυχημένες προσπάθειες κυβέρνησης και υπουργείου για την εφαρμογή του νόμου, η ΔΑΠ - ΝΔΦΚ ΤΕΙ σήμερα δηλώνει παρούσα και εγγυείται την διεξαγωγή των εκλογών για τα Συμβούλια Διοίκησης. 200 τραμπούκοι με ρόπαλα, σιδερολοστούς και πυροσβεστήρες αλώνιζαν στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ και επιτίθονταν σε οποιονδήποτε θα μπορούσε να απειλήσει την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών. Ως πάνοπλος στρατός και με την βοήθεια ασφάλειας και μπράβων διαμόρφωσαν κλίμα τρομοκρατίας, απαγορεύοντας σε συλλογικούς φορείς εργαζομένων και φοιτητών να παρέμβουν στη διαδικασία. Επιτέθηκαν σε 2 φοιτητές που ξεκάθαρα έχουν δηλώσει την εναντίωση τους στο νόμο. Τους απομόνωσαν σε χώρο που η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ ΤΕΙ είχε καταλάβει και τους ξυλοκόπησαν. Προπηλάκισαν το πρόεδρο και μέλη του σωματείου εκτάκτων διδασκόντων. Επί της ουσίας στόχευαν να χτυπήσουν το ίδιο το φοιτητικό κίνημα και οποιονδήποτε παλεύει ακόμα, για την ανατροπή του νόμου και υπερασπίζεται τα δικαιώματα της νεολαίας σε εκπαίδευση και εργασία.

Οι τραμπούκοι της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ ΤΕΙ δεν παρέκλιναν από τη διακηρυκτική “εναντίωση” τους στη συγκεκριμένη πτυχή του νόμου, αλλά ακολούθησαν πιστά τη σκληρή γραμμή του αρχηγού τους (Σαμαρά) και των συμφερόντων που υπηρετεί. Των συμφερόντων που λυμαίνονται το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, με την καθημερινή διαπλοκή με μεγαλοκαθηγητές, την εμπλοκή σε επιχειρηματικά προγράμματα που εκπονεί το ίδρυμα, αποτελώντας το πιο σάπιο και διεφθαρμένο κομμάτι του φοιτητικού συνδικαλισμού, που δε διστάζουν να θυσιάσουν κάθε δικαίωμα των φοιτητών για ατομικό και κομματικό τους όφελος. Οι προγραμματικές δηλώσεις του Σαμαρά για το προχώρημα της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης, της εφαρμογής του απονομιμοποιημένου νόμου Διαμαντοπούλου, της κατάργησης του ασύλου και το τσάκισμα του μαχητικού φοιτητικού κινήματος βρήκαν για άλλη μια φορά τον υλοποιητή τους στο πρόσωπο της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

Σε περίοδο που ο αστικός συνασπισμός εξουσίας προσπαθεί να παρουσιάσει, εν όψει εκλογών, ως μονόδρομο την πολιτική που τα δίνει όλα στο κεφάλαιο και στέλνει στον Καιάδα εργατικές και λαϊκές κατακτήσεις αιώνων, τα εκβιαστικά διλήμματα των από πάνω, πάνε χέρι χέρι με τη διά ροπάλου εφαρμογή νόμων. Καλούμε κάθε φοιτητή να μη δείχνει καμία ανοχή σε τέτοιες λογικές και πρακτικές, να απομονώσει και να καταδικάσει τις κομματικές νεολαίες, που δρουν ως σύγχρονες πολιτοφυλακές του μνημονίου και της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης, που υποθηκεύουν το μέλλον μιας ολόκληρης γενιάς. Η νεολαία δεν τρομοκρατείτε! Με μαζικούς συλλογικούς ανυποχώρητους αγώνες θα περάσει πάνω από αυτούς και την πολιτική τους.

ΟΥΤΕ ΣΙΩΠΗΣ ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΓΗΣ…
ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΓΕΝΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ


Ε.Α.Α.Κ. Θεσσαλονίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια :