Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Εγκαίνια αιθουσών προκάτ στο ΤΕΙ Ν. Μουδανιών

Τα εγκαίνια αιθουσών προκάτ που τοποθετήθηκαν στο ΤΕΙ των Νέων Μουδανιών, πραγματοποιήθηκαν από τον αντιπρόεδρο του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Βαρσαμίδη.

Το εμβαδόν τους είναι 120 τ.μ. και περιλαμβάνουν δύο εργαστήρια και 2 βοηθητικούς χώρους ενώ έχει συνδεθεί και με το υπάρχον εργαστήριο του ΤΕΙ. Το κόστος τους ανήλθε στις 62.000 ευρώ και καλύφθηκε από το εκπαιδευτικό ίδρυμα. «Οι αίθουσες έχουν ενσωματωμένες όλες τις......
απαραίτητες υποδομές για να υποδεχτούν επιπλέον εξοπλισμό, Η/Υ κ.α. Το ΤΕΙ των Μουδανιών όχι μόνο θα παραμείνει αλλά θα στηριχθεί γιατί έχει πολλές δυνατότητες ανάπτυξης» είπε ο αντιπρόεδρος, δίνοντας ουσιαστικά το στίγμα της διοίκησης για το μέλλον του ιδρύματος. Αξίζει να αναφερθεί ότι την περυσινή περίοδο το τμήμα τεχνολογίας αλιείας και υδατοκαλλιεργειών δε συμπεριλήφθηκε στα μηχανογραφικά δελτία για τις πανελλαδικές εξετάσεις καθώς η διοίκηση του υπουργείου παιδείας ήθελε να συγχωνεύσει τη λειτουργία πολλών τμημάτων ανά την Ελλάδα.
Ο κ. Βαρσαμίδης εξέφρασε την εκτίμηση ότι φέτος θα συμπεριληφθεί στις σχολές καθώς έγινε εξωτερική αξιολόγηση του ΤΕΙ και υπήρξαν πολύ θετικά αποτελέσματα.
Σημαντικό το αντικείμενο του ΤΕΙ
Το αντικείμενο του τμήματος των Νέων Μουδανιών είναι πολύ σημαντικό και αυτό φαίνεται από την απορρόφηση σε δουλειές που έχουν οι φοιτητές πριν ακόμα ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, σύμφωνα με τον προϊστάμενο του τμήματος Νέων Μουδανιών Παντελή Ρήγα. «Το αντικείμενο είναι πολύ σημαντικό και αποδεικνύεται από το γεγονός ότι τα περισσότερα παιδιά βρίσκουν αμέσως δουλειά σε βιομηχανίες, σε μονάδες υδατοκαλλιεργειών, σε μονάδες μεταποίησης ψαριών κτλ» είπε ο κ. Ρήγας.
Την ικανοποίηση του για την εξέλιξη επεσήμανε ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Νέων Μουδανιών Κοσμάς Παντάκας, ο οποίος παραβρέθηκε στην τελετή, επισημαίνοντας παράλληλα ότι ο δήμος στήριξε τη λειτουργία του ΤΕΙ από την ίδρυση του το 2000.
http://www.xalkidikipress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια :