Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Ημερίδα με θέμα "περιβαλλοντική πιστοποίηση και τουριστικές εγκαταστάσεις"

Η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, σε συνεργασία με το Ινστιτούτου Τουριστικής Ανάπτυξης Μακεδονίας (ΙΤΑΜ) και την στήριξη της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής και του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής, σας προσκαλεί την Τρίτη 5 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, στο ξενοδοχείο ISTION CLUB & SPA, στην Ποτίδαια Χαλκιδικής, στις 5.30μ.μ., σε ημερίδα με θέμα «περιβαλλοντική πιστοποίηση και τουριστικές εγκαταστάσεις».

Στόχος της ημερίδας είναι η ενημέρωση σχετικά με την περιβαλλοντική διαχείριση των τουριστικών εγκαταστάσεων ώστε είτε να παρακινηθούν οι επαγγελματικοί κλάδοι να δραστηριοποιηθούν περιβαλλοντικά είτε να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους προς αυτή τη κατεύθυνση. Κατά την διάρκεια της ημερίδας θα παρουσιαστούν διαφορετικές ετικέτες περιβαλλοντικής πιστοποίησης τουριστικών εγκαταστάσεων, η συσχέτιση τους με την ενεργειακή πιστοποίηση, αλλά και καλές και κακές πρακτικές κατά την εφαρμογή και υιοθέτηση τους.
Η ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «ShMILE 2 - από τον πειραματισμό στη διάδοση του οικολογικού σήματος στη Μεσόγειο», το οποίο συγχρηματοδοτείται κατά 90% από το ENPI CBC Mediterranean Sea Basin Programme (www.enpicbcmed.eu) και την Ευρωπαϊκή Ένωση με συνολικό προϋπολογισμό για την Ελλάδα 299.778,11€.

Για πληροφορίες και εγγραφές μπορείτε να απευθυνθείτε στους κ. Γιώργο Μπρουτζά (23713 51425, broutzas@halkidiki.gov.gr) και κα Ντάνια Λυρτζή (2310 429020, info@halkidiki-hotels.gr).



Δεν υπάρχουν σχόλια :