Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Psychedelic Trance - Η «απαγορευμένη» μουσική [Α.Μ.Κ.Α.]

Η Psychedelic Trance μουσική (ελλ.. ψυχεδελική trance) είναι ένα παρακλάδι της ηλεκτρονικής μουσικής. Trance.Αποτελεί εξέλιξη της μουσικής Γκόα, η οποία προέρχεται από την ομώνυμη περιοχή της Ινδίας . Το είδος αυτό της μουσικής προωθήθηκε προς την δύση μέσω Ισραηλινών τουριστών που έκαναν τις διακοπές τους στην περιοχή Γκόα.
Η μουσική Ψυχο-Trance (Psytrance) είναι αρκετά γρήγορη αφού παίζει με πάνω από 140 μπιτ το λεπτό (bpm).Οι ήχοι της συγκεκριμένης μουσικής μπορούν να θεωρηθούν από "πορωτικοί" (ανεβαστικοί), σπάνια ελαφρώς μελωδικοί έως περίεργοι και πολλές φορές ενοχλητικοί.


Δεν είναι τόσο δημοφιλής όσο άλλα είδη ηλεκτρονικής μουσικής λόγω του θορύβου (υψηλές μη αρμονικές συχνότητες) που μεταδίδουν οι ήχοι της. Τα τελευταία 10 χρόνια η Ψυχο-Trance (Psytrance) είναι πολύ γνωστή στην Ευρώπη.

Γνωστοί καλλιτέχνες της Ψυχεδελικής trance είναι οι:

Infected Mushroom (Ισραήλ),
Astral Projection (Ισραήλ),
Electric Universe (Γερμανία),
Alien Project (Ισραήλ),
Skazi (Ισραήλ),
Astrix (Ισραήλ),
GMS (Ολλανδία),
Wizzy Noise (Ελλάδα),
Pause (Ελλάδα)
Ion (Ελλάδα)
Talamasca (Γαλλία)
Eskimo (Αγγλία)



Η Trance, το σημαντικότερο ίσως παρακλάδι της ηλεκτρονικής μουσικής, είναι ένα είδος μουσικής που ξεκίνησε ουσιαστικά το έτος 1990 από Γερμανία, Ολλανδία, Βέλγιο και Αγγλία και που η συχνότητα των μπιτ ανά λεπτό κυμαίνεται περίπου από τα 130 BPM έως και τα 160 BPM. Ο όρος Trance σημαίνει "πώρωση" και έκσταση.

Περιλαμβάνει περίπου 11 είδη-παρακλάδια μουσικής, εκ των οποίων οι:

Uplifting
Psychedelic ή (Psytrance)
Progressive
Hardstyle
Hard
Goa (παρακλάδι της Psytrance)
Classic
Vocal
Euro
Acid
Cyber



Πηγή: musicstorytelling.blogspot



[Α.Μ.Κ.Α. 18/3/2012]

Δεν υπάρχουν σχόλια :