Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Psy Trance και Goa Gil [A.M.K.A.]

Η psy trance ξεκινησε απο τον Goa Gil.

Ο Gil μεγάλωσε στη μέση της σκηνής μουσικής του Σαν Φρανσίσκο της δεκαετίας του '60, και αποχώρησε επειτα απο το Σαν Φρανσίσκο σε ενα ταξίδι στην Ινδία τον Σεπτεμβριο 1969.

Όντας μουσικός όλη η ζωή του και έπειτα τις έντονες πρακτικές γιογκα και συχνη παρεα με τους γκουρού στα Ιμαλάια προσπάθησε να ενώσει τα δύο, μουσική και γιόγκα, σε ένα πνεύμα.



Το αποτέλεσμα ήταν η μουσικη psy.Η εστίασή του είναι σε χρησιμοποίηση της κατάστασης συμβαλλόμενων μερών ως μέσο στην άνοδο η συνείδηση των συμμετεχόντων μέσω της εμπειρίας χορού έκστασης.

Ο ιδιος λέει:

«Από την αρχή του χρόνου η ανθρωπότητα έχει χρησιμοποιήσει τη μουσική και το χορό για να διαλεχθεί με το πνεύμα της φύσης και το πνεύμα του κόσμου… Χρησιμοποιούμε τη μουσική έκστασης και την εμπειρία χορού έκστασης

για να πυροδοτήσει μια αλυσωτή αντίδραση στη συνείδηση… Μέσω της εμπειρίας χορού έκστασης ενδεχομένως οι άνθρωποι θα γίνουν πιό ευαίσθητοι και ενήμεροι στα σταυροδρόμια της ανθρωπότητας και στις ανάγκες του πλανήτη… με αυτήν την συνειδητοποίηση έρχονται κατανόηση και οίκτος… ΠΟΥ είναι η ανάγκη της ώρας.

Τωρα μενει μονιμα στην Ινδια και στην ηλικια των 58 ετων εξακολουθει να κανει αυτο που αγαπαει και πιστευει.Εξακολουθει να ταξιδευει σε ολον τον κοσμο και βγαζει λιγα cd για πνευματιστικους λογους.

Σε ολο τον κοσμο καθως και στην Ελλαδα διοργανωνονται παρτυ με psy μουσικη.



Το κακο που γινεται στους νεους δεν ειναι λογω της ιδιας της μουσικης αλλα καποιων που ενδιαφερονται για το κερδος και για χαρη του παραμυθιαζουν νεαρα ατομα οτι χρειαζονται χημικες ουσιες για να νιωσουν τη μουσικη.

Η psytrance ειναι φυσικο ναρκωτικο και μεσο για την ενωση του ανθρωπου με το συμπαν, με αυτον τον σκοπο δημιουργηθηκε και οσοι θελουν να μυηθουν σε αυτη καλο ειναι να το θυμουνται.

Το παραπανω κειμενο το εγραψα με την βοηθεια του φιλου PSY EMI που μου εμαθε και την συγκεκριμενη μουσικη...Φυσικα δεν μπορω να πω οτι εγινα φανατικη μιας και τα ακουσματα μου ειναι διαφορετικα, αλλα εχει κομματια που πραγματικα με ταξιδευουν και αξιζουν.

"when u dream they are no rules anything can hapend people can fly"


Πηγή: melanifantasias.blogspot

[A.M.K.A. 13/3/2012]

Δεν υπάρχουν σχόλια :