Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΣΚΟΜΕΙΟΥ

Οι εξελίξεις στον τομέα της υγείας συζητήθηκαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011 στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής στον Πολύγυρο με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη κ. Ιωάννη Γιώργου.
Συμμετείχαν ο Βουλευτής Γ. Βαγιωνάς, ο Δήμαρχος Ν. Προποντίδας Δ. Ιορδανίδης, Αντιδήμαρχοι, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος, ο Διοικητής του Νοσοκομείου, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Συζητήθηκε διεξοδικά ο νέος Οργανισμός λειτουργίας του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής ο οποίος θεσπίστηκε με Υπουργική Απόφαση τον Ιούλιο του 2011 και σύμφωνα με τον οποίο μειώνονται: κατά 30 ο αριθμός των οργανικών κλινών, κατά 18 οι θέσεις των γιατρών, κατά 41 οι θέσεις του νοσηλευτικού προσωπικού και κατά 20 οι θέσεις του λοιπού προσωπικού.
Στο σύνολό τους οι εκπρόσωποι των φορέων χαρακτήρισαν πρόχειρο το νέο Οργανισμό η εφαρμογή του οποίου θα υποβαθμίσει με βεβαιότητα το Γενικό Νοσοκομείο, αλλά και βιαστική την Υπουργική απόφαση η οποία ουσιαστικά αναιρεί το Νόμο με τον οποίο θεσπίστηκε το 2006 ο ισχύον μέχρι σήμερα Οργανισμός λειτουργίας.
Αποφασίστηκε αφ’ ενός μεν να γίνει πραγματική καταγραφή των ιδιαιτεροτήτων της Χαλκιδικής στο χώρο της υγείας ώστε να εφοδιαστούν με επιχειρήματα οι φορείς για να ζητήσουν τη μη εφαρμογή του νέου Οργανισμού και αφ’ ετέρου να ζητηθεί από το αρμόδιο Υπουργείο η ενίσχυση όλων των μονάδων υγείας της Χαλκιδικής σε προσωπικό και σε υλικοτεχνική υποδομή.


αναρτήθηκε από www.halkidiki.gov.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :