Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Toρτίγιας με πατάτα και αβγά

Ή αλλιώς ομελέτα με αβγά!!
Για τους λάτρεις της πατάτας και του αβγού και όχι μόνο. Μία εύκολη συνταγή που θα σας απασχολήσει μόνο 15 λεπτά. Μία όμορφη πρόταση για πρωινό ή για πρώτο πιάτο σε ένα φιλικό δείπνο με χαλαρή ατμόσφαιρα και κουβεντούλα...








Συστατικά συνταγής

* 200 γρ. καθαρισμένες και κομμένες πατάτες
* 5 αβγά
* 500 γρ. κρέμα γάλακτος
* 50 γρ. παρμεζάνα
* 25 γρ. τυρί τσένταρ τριμένο
* 1 κ.γ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
* Ελαιόλαδο

Για το μαρινάρισμα

* 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
* 1/2 κ.γ. πιπέρι
* τριμένο μοσχοκάρυδο (στην άκρη του κουταλιού)

Οδηγίες συνταγής

Τηγανίζετε τις πατάτες όχι τόσο όσο να ροδοψηθούν. Τις αφαιρείτε από τη φωτιά και τις τοποθετείτε σε ένα πιάτο που έχετε στρώσει ένα απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Αφαιρείτε το χαρτί και τις τοποθετείτε σε ένα βαθύ πιάτο.

Σε ένα μπολ χτυπάτε 1 αβγό και περιχύνετε με ένα μέρος από αυτά τις πατάτες. Τις αφήνετε να ρουφήξουν το αβγό για περίπου 15 λεπτά.

Χτυπάτε τα αβγά με το αλάτι, την κρέμα γάλακτος, την παρμεζάνα και το μοσχοκάρυδο και ρίχνετε τα μισά σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. 2-3 αργότερα ρίχνετε από πάνω τις πατάτες τηγανητές και περιχύνετε με το υπόλοιπα αβγά. Μόλις στερεοποιηθεί η ομελέτα γυρνάμε από την άλλη πλευρά και πασπαλίζετε με το τσένταρ και τον μαϊντανό.

Σερβίρουμε ζεστό.


ΠΗΓΗ
lovecooking




Δεν υπάρχουν σχόλια :