Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Λαχανοπρασόρυζο μυρωδάτο!!!



υλικά:

 ½ λάχανο (μικρό)
 1/2 ρίζα σέλινο (με τα φύλλα της)
 2 μεγάλα κρεμμύδια
 2 μεγάλα καρότα
 2 πράσα
 2 κολοκυθάκια
 1 κόκκινη, 1 πράσινη πιπεριά...


 1 καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)
 3-4 ώριμες ντομάτες
 2-3 κλωνάρια σέλερι (προαιρετικά)
 1 κούπα ρύζι Καρολίνα
 αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, μπούκοβο
 ελαιόλαδο

προετοιμασία:

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε σε μια κατσαρόλα. Τρίβουμε τις ντομάτες και τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Αφού πάρουν μια βράση, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά κομμένα σε ροδέλες μαζί με 1 μεγάλο ποτήρι νερό. (Εάν χρησιμοποιήσετε την καυτερή πιπεριά, καλύτερα να την βράσετε ολόκληρη). Τα βράζουμε όλα μαζί περίπου 20-30’. Τέλος, προσθέτουμε το ρύζι (αφού το πλύνουμε) και το αφήνουμε να μαγειρευτεί.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και μπούκοβο, κατά προτίμηση. Λίγο πριν σβήσουμε το ριζότο, προσθέτουμε και το λάδι του. Το φαγητό πρέπει να είναι ζουμερό (όπως το λαχανόρυζο). Καλή Όρεξη!!!

πηγή δε θα βάλω παιδάκια...

η συνταγή είναι δική μου!!

Δεν υπάρχουν σχόλια :