Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Η Κόντρα μεταξύ Πανούση και Νταλάρα ...Πολύ Γέλιο

Αν και το gossip δεν είναι από τα αγαπημένα μας θέματα, το συγκεκριμένο έχει ξεπεράσει τα όρια και είναι πλέον σάτιρα.

Η διένεξη

μεταξύ του Γιώργου Νταλάρα και του Τζίμη Πανούση κρατά από το 1997, όταν ο τελευταίος κατά τη διάρκεια της μουσικής παράστασης που ανέβαζε εκείνη την εποχή, εμφάνιζε το Γιώργο Νταλάρα να τραγουδά σε βιντεοκλίπ και με ειδική μίξη εικόνας έδειχνε να τρέχουν χρήματα από το στόμα του. Η διαμάχη τους συνεχίστηκε λίγο καιρό αργότερα στο Εφετείο το οποίο είχε δεχτεί ότι ...

....υπήρχε σκοπός εξύβρισης και προσβολής του Νταλάρα. Όμως κατά τη διάρκεια των ακροαματικών διαδικασιών τότε και συγκεκριμένα το Μάιο του 2002 που εκδικαζόταν η υπόθεση, είχαν ακουστεί απίστευτα πράγματα στις δικαστικές αίθουσες καθώς ο Τζίμης Πανούσης ήταν ασυγκράτητος στην κατάθεσή του.

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΠΑΝΟΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ

'Ποιος είναι δηλαδή ο Γιώργος Νταλάρας;' Είχε πει ενώπιον του δικαστηρίου τότε με .. έμφαση. 'Ήρθε στο σπίτι μου και του εξήγησα ότι δεν είχα πρόθεση να τον θίξω και να τον προσβάλλω. Δεν το κατάλαβε. Απεναντίας απειλούσε τη σύζυγό μου, ότι εάν δεν του δίναμε το επίμαχο βίντεο κλιπ, θα μας έκαιγε το σπίτι. Είναι ο μοναδικός που μηνύει τον Σταμάτη Κραουνάκη και ζητάει αποζημίωση 100 εκατομμυρίων. Ποιος είναι ο Νταλάρας που θέλει μόνο ύμνους και ούτε ίχνος κριτικής; Χούντα του Νταλάρα έχουμε; Βγαίνει με γιγαντοαφίσα του για την Κύπρο και τον ΟΗΕ και εμπορεύεται τον πόνο και τις ελπίδες του κυπριακού λαού. Κάνει μια εκδήλωση και γεμίζουν με φωτογραφίες του οι εφημερίδες. Έχει βαλθεί να κάνει λεφτά, κάνει συλλογή όπλων, εάν δεν κάνει και τίποτα άλλο χειρότερο'.
Πάντως η Πολιτική Αγωγή δεν είχε αφήσει να περάσου απαρατήρητοι οι σκληροί του χαρακτηρισμοί. Όταν ρώτησε τον Τζίμη Πανούση γιατί δεν επιτέθηκε ποτέ σε άλλους τραγουδιστές που έχουν τραγουδήσει για την Κύπρο, ο ίδιος απάντησε:
'Τσαντίστηκα γιατί ο Νταλάρας φέρεται να έχει ταυτισθεί με την Κύπρο'. Λίγο αργότερα, ο Τζίμης Πανούσης σχολίαζε ενώπιον του δικαστηρίου: 'Η σάτιρα δεν έχει κακές προθέσεις ακόμη κι αν επιμένει σε κάποια πράγματα'.

Ο... ακατονόμαστος!

Τα επτά αυτά χρόνια δικαστικού πολέμου, η κόντρα ανάμεσα στους δύο καλλιτέχνες απασχόλησε αρκετές φορές τα φώτα της δημοσιότητας και τα media . Μάλιστα, τον πρώτο καιρό των ακροαματικών διαδικασιών, είχε απαγορευτεί από τον Τζίμη Πανούση να αναφέρεται στο όνομα του Γιώργου Νταλάρα. Σε διαφορετική περίπτωση και κάθε φορά που τα χείλη του θα πρόφεραν το όνομα του 'αντιπάλου' του, ήταν υποχρεωμένος να καταβάλει το ποσό του ενός εκατομμυρίου δραχμών. Έχει μείνει στην ιστορία η στιγμή που ο Τζίμης Πανούσης, σε κάποια τηλεοπτική του συνέντευξη, έλεγε μπροστά από τις κάμερες: «Μου περισσεύουν τρία εκατομμύρια δραχμές! Νταλάρας, Νταλάρας, Νταλάρας» θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να διακωμωδήσει το όλο θέμα.

Από τότε ο Τζίμης Πανούσης όποτε ήθελε να αναφερθεί στον Γιώργο Νταλάρα, τον χαρακτήριζε 'ακατονόμαστο' ώστε να αποφύγει την χρηματική ποινή που του είχε επιβληθεί.

ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΤΖΙΜΗ ΠΑΝΟΥΣΗ

Ύστερα από την απόφαση του Αρείου Πάγου που εκδόθηκε τον Απρίλιο του 2004 ο Γιώργος Νταλάρας, σε δηλώσεις του ενιώσε απόλυτα δικαιωμένος καθώς το δικαστήριο δέχτηκε ότι η καταδικαστική απόφαση είχε ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία και δεν υπήρχε δικαιολογημένο ενδιαφέρον που να αίρει τον άδικο χαρακτήρα της εξύβρισης. Μάλιστα ο αρειος Πάγος απέρριψε τον ισχυρισμό του Τζίμη Πανούση για παραβίαση του άρθρου 16 του Συντάγματος περί ελευθερίας της τέχνης, σημειώνοντας ότι το δικαίωμα αυτό δεν δίνει το δικαίωμα σε οποιονδήποτε να διαπράττει αδικήματα, όπως της προσβολής της τιμής τρίτου.

Τελικά ο Τζιμης Πανούσης καταδικάστηκε σε πεντάμηνη φυλάκιση η οποία του είχε επιβληθεί ύστερα από μήνυση που είχε καταθέσει ο αντίδικός του για εξύβριση.

ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΑΚΙ ΤΟΥ ΤΖΙΜΗ ΠΑΝΟΥΣΗ - ΓΕΛΙΟ !

1 σχόλιο :

Sober είπε...

Anoigei i porta kai mpenei ena Ntalaroeides leei xaxaxaxax 8eos!!!