Παρασκευή 23 Απριλίου 2021

Έχω ένα πολύ όμορφο ντιζαϊνάτο φωτιστικό - κολώνα με φως "ημέρας" στο πεζοδρόμιο μπροστά στο σαλόνι μου ....

Έχω ένα πολύ όμορφο ντιζαϊνάτο φωτιστικό - κολώνα με φως "ημέρας" στο πεζοδρόμιο μπροστά στο σαλόνι μου κι ένα ακριβώς απέναντι από το υπνοδωμάτιο ... κι ερωτώ:
τι μας χρειάζεται το φως "ημέρας" όταν νυχτώνει; απαραίτητο είναι ένα "καλό" φως να βλέπεις για να απολαύσεις τη βόλτα και την ηρεμία σου ή για να γυρίσεις στο σπίτι σου.
Δεν είμαστε στο Παρίσι! Γενικά σε όοοοολα τα έργα, είτε ιδιωτικά, είτε δημόσια, πρέπει να υπάρχει μελέτη για το περιβάλλον και τη βιοποικιλότητα κάθε περιοχής, και πρέπει να γίνεται με σεβασμό στον πλανήτη που μας φιλοξενεί. Ακόμη πρέπει να σεβόμαστε την ιστορία και την παράδοση του κάθε τόπου. Βλέπε, στα Ν. Μουδανιά, γκρεμίστηκε το νεοκλασικό κτίριο της αγροτικής τράπεζας, γκρεμίστηκε το μεταξουργείο, ο Άη - Γιώργης των παππούδων μας (θα μπορούσε να είχε κτιστεί από πάνω, σαν προέκταση η νέα εκκλησία) και πολλά όμορφα αρχοντικά, ενώ το ξενοδοχείο κατέστρεψε ένα καταπράσινο αλσύλλιο και κατέλαβε ΟΛΗ την παραλία. (Ο δήμος Θέρμης στο Φράγμα, έχει κάνει αθλητικές εγκαταστάσεις, θέατρο, τεχνητή λίμνη, πάρκο, και όλα για τους κατοίκους του!) Δεν αντιλέγω! Όλες οι παρεμβάσεις που έχουν γίνει είναι πολύ όμορφες, ΚΑΙ οι πεζόδρομοι, ΚΑΙ τα παγκάκια, (εκτός από το ξερίζωμα κάποιων αιωνόβιων δέντρων, θα μπορούσαν να είχαν κλαδευτεί με προσοχή, όχι ξεπουπούλιασμα) αλλά ξεχνάμε ότι είμαστε ένα ψαροχώρι προσφύγων με όμορφα αρχοντικά και αυλές, κόκκινες σκεπές, κήπους κλπ... καλό θα ήταν να υπήρχε κάποια πρόβλεψη για όλα αυτά ή κάποιοι νόμοι ή έστω μια προνοητικότητα... κι ευαισθησία από όλους τους κατοίκους έτσι ώστε κάθε τόπος να κρατάει τη μοναδικότητα του... έτσι λέω εγώ, εσείς; τι λέτε;




Χρυσάνθη Β. Καραμιχάλη, Νέα Μουδανιά

Δεν υπάρχουν σχόλια :