Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2014

Όταν τα παιδικά όνειρα ζωντανεύουν

Σουρεαλιστικές σκηνές βγαλμένες από όνειρα παιδιών

Το Memoirs of Lost Time είναι μια σειρά φωτογραφιών με γνώμονα το συναίσθημα, εμπνευσμένο από τα παιδικά όνειρα και τη φαντασία.

Δημιουργήθηκε από την συγγραφέα, ερευνήτρια και σχεδιάστρια μόδας Trisha Sakhlecha σε συνεργασία με τον φωτογράφο Vikram Kushwah.

Οι δυο τους, δημιούργησαν

οπτικές αφηγήσεις βασισμένες σε ιστορίες από διαφορετικούς ήρωες. Οι συνθέσεις αποτελούνται από μεμονωμένους ενήλικες σε σουρεαλιστικές περιπέτειες, όπως μια γυναίκα που παρασύρεται σε μια μπανιέρα - βάρκα στη μέση του δάσους ή μια άλλη γυναίκα που επιπλέει στον αέρα σε ένα καλάθι από μπαλόνια. Ο Kushwah μετατρέπει τη φαντασία σε πραγματικότητα αποθανατίζοντας τις στιγμές, ώστε να φαίνονται σαν αποσπάσματα από όνειρο.

Χρησιμοποιώντας μια παλέτα χρωμάτων του καφέ και του κίτρινου, ο φωτογράφος δημιουργεί αντίκες, εικόνες παλιάς εποχής, που παράγουν συναισθήματα νοσταλγίας και εκθέτει τις παιδικές φαντασιώσεις του καθενός.

Ο χρόνος έχει περάσει, αλλά κάθε πρόσωπο εξακολουθεί να διατηρεί την αθώα αίσθηση.http://www.thessalonikiartsandculture.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια :