Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Περισσότεροι οι Multibillionaires στην Ελλάδα της πείνας!

Μπορεί η Ελλάδα να βιώνει την χειρότερη οικονομική κρίση της πρόσφατης ιστορία της, ωστόσο σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας που δημοσιεύτηκε, οι πολυεκατομμυριούχοι στη... χώρα μας αυξήθηκαν και μάλιστα σημαντικά.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την με την τελευταία έρευνα για τον πλούτο από τη Wealth-X,η οποία συγκεντρώνει πληροφορίες για τους πλούσιους αυτού του κόσμου, ο αριθμός των πολυεκατομμυριούχων στην Ελλάδα το 2013, σημείωσε αύξηση 20%, επιβεβαιώνοντας έτσι τον βασικό κανόνα της οικονομίας «ότι τo χρήμα δεν χάνεται, απλά αναδιανέμεται».

Με βάση τα στοιχεία της έρευνας 505 έλληνες πολυεκατομμυριούχοι, δηλαδή το 0,005% των μόνιμων κατοίκων της χώρας, διαθέτουν σήμερα περιουσία 60 δισ. ευρώ, η οποία μάλιστα έχει αυξηθεί 20% σε σχέση με το 2012 (50 δισ. ευρώ), χρονιά κατά την οποία η αντίστοιχη λίστα περιελάμβανε 455 πολυεκατομμυριούχους.

Συνολικά στη χώρα μας οι εκατομμυριούχοι με περιουσία άνω του 1 εκατ. ευρώ υπολογίζονται ότι ανέρχονται σε 8.000, εκ των οποίων 2.687 άτομα στο Χρηματιστήριο Αθηνών διαθέτουν μετοχές που ξεπερνούν σε αξία το 1 εκατ. ευρώ.



fpress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :