Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Πολιτική δολοφονία από φασίστες – νεκρός ο 34χρονος Παύλος Φύσσας

Εξέπνευσε στο νοσοκομείο ο 34χρονος άνδρας, ο οποίος μαχαιρώθηκε από άτομα του ακροδεξιού χώρου στο Κερατσίνι, λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το θύμα ονομάζεται Παύλος Φύσσας και ήταν γνωστός για την αντιφασιστική του δράση στην περιοχή, ενώ ο δράστης ανήκει στη Χρυσή Αυγή.

Η εν ψυχρώ δολοφονία του Παύλο Φύσσα, γνωστού και ως Killah P, συνέβη έξω από καφετέρια στο Κερατσίνι στην οδό Τσαλδάρη. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες φασίστες αναγνώρισαν το θύμα και άρχισαν να συγκεντρώνονται στην καφετέρια, όπου παρακολουθούσε τον αγώνα του Ολυμπιακού με την Μαρσέιγ. Το θύμα πρόλαβε να ειδοποιήσει τηλεφωνικά τους φίλους του ότι είναι περικυκλωμένος.

Δράστης και θύμα ήρθαν σε αντιπαράθεση με τον πρώτο να μαχαιρώνει τον δεύτερο στο στήθος. «Ψυχορραγούσε μπροστά στα μάτια μας, καμιά σαρανταριά άτομα συγκεντρωμένοι να παρακολουθούμε το παιδί να σβήνει και εμείς ανήμποροι να τον βοηθήσουμε, έφευγαν τα τριάντα του χρόνια μπροστά στα μάτια μας από την μαχαιριά του φασίστα και εμείς όλοι κέρινοι να κοιτάζουμε απλά δίχως να μπορούμε να βοηθήσουμε», έγραψε μια αυτόπτης μάρτυρας στο facebook.

Ποιος ήταν ο Παύλος Φύσσας



Το θύμα διακομίστηκε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας όπου και υπέκυψε στα τραύματά του. Ωστόσο πρόλαβε να υποδείξει τον δράστη τον οποίο φέρεται να έχει συλλάβει η αστυνομία. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο δράστης άφησε το αυτοκίνητο του στον τόπο του εγκλήματος. Ομάδα αστυνομικών στην αρχή φρουρούσε το αυτοκίνητο, αλλά στις 4 το πρωί το μετακίνησε προς άγνωστη κατεύθυνση.

Διαδήλωση διαμαρτυρίας σήμερα στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Τσαλδάρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια :