Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Ο βιασμός δεν είναι σπορ

του Νίκου Κακαρίκα

Steubenville. Μια μικρή κωμόπολη της Κομητείας του Jefferson, στην Πολιτεία του Ohio. Πληθυσμός, περίπου 20.000. Στην πλειοψηφία τους ψηφοφόροι των Δημοκρατικών. Γνωστή και ως πόλη των τοιχογραφιών αλλά και ως η πρωτεύουσα των μπισκότων cookies της Πολιτείας. Με μια από τις καλύτερες γυμνασιακές ομάδες αμερικάνικου football, τους Big Red. Ομάδα, η οποία φέρνει στην τοπική κοινότητα δεκάδες εκατομμύρια δολάρια. Όχι μόνο από τα έσοδα των αγώνων. Κυρίως από τον νόμιμο, αλλά πρωτίστως από τον παράνομο τζόγο. Παράνομο τζόγο, τα τεράστια κέρδη του οποίου ελέγχει ο επί 28 χρόνια Σερίφης της Κομητείας. Με την συνεργασία του αδελφού του. Αδελφός, ο οποίος είναι ο μεγαλύτερος εισαγωγέας και διακινητής κοκαϊνης στην περιοχή. Ένας Σερίφης, όλως τυχαίως, πολύ καλός φίλος με τον προπονητή της ομάδας. Ένας Σερίφης, ο οποίος έχει τις “πλάτες” και την υποστήριξη της Εισαγγελέως της Κομητείας. Ο γιος της οποίας είναι ένας από τους παίκτες της “χρυσής” ομάδας football.

Τον περασμένο Αύγουστο, έξι παίκτες των Big Red κατηγορήθηκαν για ομαδικό βιασμό
από μια 16χρονη μαθήτρια. Όλοι τους, φίλοι και κολλητοί με τον πρώην φίλο της και συμπαίκτη τους. Μαθήτρια, στην οποία είχε δοθεί ένα από τα γνωστά πλέον date rape drugs. Ναρκωτικές ουσίες, με τις οποίες ο λήπτης ή λήπτρια χάνει όλες του τις αισθήσεις. Χωρίς να θυμάται από ένα σημείο και μετά τίποτα από όσα βιώνει. Από αυτούς τελικά, και ύστερα από τις “έρευνες” του Σερίφη και της Εισαγγελέως, μόνο δύο θα παραπεμφθούν σε δίκη τον ερχόμενο Φεβρουάριο. Η Εισαγγελέας, της οποίας ο γιος είναι “κολλητός” φίλος με τους υπόπτους, πριν γίνει γνωστή η υπόθεση, προσπάθησε να αποτρέψει τους γονείς της μαθήτριας από την καταγγελία του βιασμού. Ομαδικός και επαναλαμβανόμενος βιασμός, ο οποίος έλαβε χώρα όχι μόνο σε ένα σπίτι αλλά τουλάχιστον σε τρία. Μεταξύ αυτών και στο σπίτι της Εισαγγελέως. Παρουσία, αν όχι και συμμετοχής, του γιου της.

Όλα τα παραπάνω, θα μπορούσαν να είναι σενάριο ταινίας του Hollywood. Δυστυχώς, δεν είναι. Μια ομάδα των Anonymous στις ΗΠΑ, με την επωνυμία Knight Sec, αξιοποιώντας κατάλληλα τις καταγγελίες κατοίκων της περιοχής αλλά και μαθητών του τοπικού Γυμνασίου κυκλοφόρησε στις 23 Δεκεμβρίου ένα σοκαριστικό βίντεο. Σ’ αυτό, ένας από τους βιαστές εξιστορεί με στόμφο τα δικά του, όπως και των φίλων του, “κατορθώματα”. Σημείωση: στον συγκεκριμένο μαθητή, ακόμη και μετά από αυτό το video, δεν έχουν ασκηθεί κατηγορίες.

Πριν από λίγες ημέρες και μετά από έρευνα μηνών, οι Knight Sec έδωσαν στη δημοσιότητα όλο το χρονικό της ανατριχιαστικής ιστορίας. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, οι ίδιοι παίκτες της ομάδας έχουν διαπράξει και άλλους ομαδικούς βιασμούς στο παρελθόν. Οι καταγγελίες μετά και τις αποκαλύψεις φτάνουν στις τοπικές και ομοσπονδιακές αρχές με καταιγιστικό ρυθμό. Το μεγέθος της διαφθοράς και της συγκάλυψης σοκάρει τώρα τους πολίτες των ΗΠΑ και προκαλεί το ενδιαφέρον των ΜΜΕ σε εθνικό επίπεδο.

protagon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :