Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Ο καιρός

Γενική πρόγνωση καιρού για Δευτέρα 10/12/2012.

Σταδιακή υποχώρηση της κακοκαιρίας με περιορισμό των φαινομένων στο Αιγαίο και την Κρήτη, περιμένουμε τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012. Έως τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα σταματήσουν και σε αυτές τις περιοχές ενώ στα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -5 έως 8 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, με τη μέγιστη στη Δυτική Μακεδονία να μην ξεπερνάει τους 3 βαθμούς, από 2 έως 9 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 6 έως 14 στη Νότια Ελλάδα, από 2 έως 9 βαθμούς στην Ήπειρο, από 8 έως 13 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 10 έως 14 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις με σταδιακή εξασθένηση από τις βραδινές ώρες.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές το πρωί στα βόρεια του νομού και γρήγορη βελτίωση, περιμένουμε τη Δευτέρα στην Αττική. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν νωρίς το πρωί στην Πάρνηθα. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 12 βαθμούς Κελσίου. Σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι και πρόσκαιρα ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό και το Νότιο Ευβοϊκό.

Ηλιοφάνεια και χαμηλές θερμοκρασίες, περιμένουμε τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 3 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί σχεδόν θυελλώδεις αλλά σταδιακά θα εξασθενήσουν.




meteo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :